Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωση απο την κινητοποίηση των Λ.Ε Ικαρίας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ- ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ- ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
 
25/01/2012
 
Οι πρώτες 200 περίπου αποδείξεις πληρωμής μόνο ρεύματος και δημοτικών τελών, κατατέθηκαν χθες στη ΔΕΗ από το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία της Ικαρίας  μαζί με τη δήλωση ό,τι σε καμιά περίπτωση αυτά τα λεφτά που κατατέθηκαν δεν είναι για την πληρωμή του χαρατσιού.
Χθες το πρωί αντιπροσωπία του ΕΚΣ και Σωματείων, κατά την 2η παράσταση στα γραφεία της ΔΕΗ στον Άγιο Κήρυκο, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ τονίζοντας ότι «το ρεύμα όπως και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά και κανένας δεν νομιμοποιείται να το στερήσει από κάποιον. Κανένας νόμος καμία υπουργική εντολή κανένας εκβιασμός της συγκυβέρνησης των κομμάτων της πλουτοκρατίας δεν μπορεί να υπερισχύσει του καθήκοντος και της υποχρέωσης που έχουμε απέναντι στους συναδέλφους τους συνανθρώπους μας να εμποδίσουμε την στέρηση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται Ηλεκτρικό ρεύμα».
Από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ , το ΕΚΣ και τα Σωματεία ζήτησαν  να μην κόψουν σε κανένα το ρεύμα γιατί δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Μαζί τους ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας Σ. Σταμούλος δηλώνοντας την στήριξη και την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις και ενέργειες που γίνονται για αυτό το σκοπό.  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατικό κέντρο Σάμου, τα σωματεία Οικοδόμων,  Επισιτισμού Ικαρίας, το ΠΑΜΕ, η Ένωση δημοκρατικών γυναικών Ικάριας, και η Λαϊκές  επιτροπές  Αγίου Κηρυκου, Ευδήλου, Ραχών. 
 
Στον απάνθρωπο εκβιασμό ή πληρώνεις το χαράτσι ή σου κόβουμε το ρεύμα  ΑΠΑΝΤΑΜΕ:Δεν πληρώνουμε, Δεν σκύβουμε το κεφάλι , Να καταργηθεί τώρα To EETHΔE
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου