Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Αγίου Κηρύκου

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 Βγαίνουμε πάλι στους δρόμους για την μεταφορά των μαθητών ! 

Τη Δευτέρα 20 του Φλεβάρη, έκλεισαν δυο βδομάδες που έχουν σταματήσει οι μεταφορές των μαθητών από και προς αρκετά σχολεία της Βορειου Ικαρίας. Δυο βδομάδες τώρα που πολλά από τα παιδιά δεν πάνε σχολείο. Δυο βδομάδες τώρα που κυβέρνηση – περιφέρεια – δήμος έχουν παρατήσει για μια ακόμα φορά τα παιδιά στους δρόμους. Αφού η ευθύνη της μεταφοράς πέρασε στους δήμους, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία δημοπράτησης του μεταφορικού έργου, με αποτέλεσμα να καλείται η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να παρατείνει την ισχύ των συμβάσεων, κάτι που επίσης δεν έχει γίνει. Εξαναγκάζοντας τους γονείς τους να αναλάβουν τις δικές τους υποχρεώσεις, χάνοντας πολλές φορές και το μεροκάματο τους . 


Σε μια χρονική στιγμή η κρίση μας χτυπάει από όλες τις μεριές, αφού πετσοκόβουν και καταργούν κάθε μας δικαίωμα, μαθαίνουμε τι εννοούν για το «δωρεάν» και το «νέο σχολείο», ζούμε στην πράξη την εφαρμογή του περίφημου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» . Δυσκολεύεται κανείς να βρει τα λόγια για να χαρακτηρίσει την εδώ και δεκαπέντε μέρες εκκωφαντική σιωπή όλων των κατά τα άλλα λαλίστατων «υπεύθυνων και αρμόδιων» φορέων, δηλαδή Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο εσωτερικών, Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Καμία δέσμευση, κανένα χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος, ενώ τα παιδιά χάνουν τα μαθήματα τους καθώς δεν έχουν τρόπο να πάνε στο σχολείο. Οι μεταφορείς μένουν απλήρωτοι. Νέες συμβάσεις δεν υπογράφονται. Η λειτουργία των σχολείων έχει διαταραχτεί.

Αλήθεια εκτός από την «συμπάθεια» που εκφράζουν, τι έχουν να πουν στα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο ;; Τι θα πουν στα παιδιά της τρίτης λυκείου που σε τρεις μήνες θα δοκιμάζονται στις πανελλήνιες;;

Μας εξοργίζει η αδιαφορία τους και η αναλγησία τους (ιδιαίτερα όσων μέχρι σήμερα είχαν την ευθύνη) γι’ αυτό και βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με παιδιά μας τους μαθητές, , παλεύοντας για τα αυτονόητα. Οι μεταφορές των μαθητών είναι υποχρέωση του κράτους και όλοι οι κατά τα άλλα «αρμόδιοι» φορείς, έχουν υποχρέωση, τώρα, άμεσα να δεσμευτούν για την εξόφληση των επαγγελματιών, για τις υπογραφές των νέων συμβάσεων, για την απρόσκοπτη, δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας, για να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των σχολείων, για να συνεχίσουν τα παιδιά τα μαθήματα τους.

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (Υπουργεία –Περιφέρεια- Δήμο)

  •  Την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για την μεταφορά των παιδιών μας. 
  •  Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους επαγγελματίες που μεταφέρουν τα παιδιά και την υπογραφή νέων συμβάσεων. 

Διεκδικούμε ανυποχώρητα: 

 
 Την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους. Χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών.

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 22 του Φεβρουαρίου στις 12πμ στην πλατεία Αγίου Κηρύκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου