Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Λ.Α.Σ Ικαρίας: Ανακοίνωση για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

10/2/2012

Η καταιγίδα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων πάει να πάρει και τον μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Θυμίζουμε ότι πρωτοστατήσαμε μέσα και έξω από τη Βουλή στον αγώνα για την δραστική μείωσή του με στόχο την ολοσχερή κατάργησή του. Βέβαια προειδοποιούσαμε πάντα το λαό μας ότι η μείωση του ΦΠΑ κατά 30% δεν πρόκειται να αμβλύνει τα δεινά του από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Αποτελούσε όμως μια μικρή ανάσα.
Αυτή η προειδοποίηση ισχύει ακόμα περισσότερο στις σημερινές συνθήκες αφού η εξοντωτική αντιλαϊκή λαίλαπα που χτυπά τα λαϊκά στρώματα, την τεράστια πλειοψηφία του λαού μας, με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος και το δημόσιο έλλειμμα, κάνει να φαντάζει ο μειωμένος ΦΠΑ (που αυξήθηκε κατά 28%σε τρία χρόνια) μόνο ως παρωνυχίδα.
Το ενδεχόμενο κατάργησής του δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ενώ, εδώ και μήνες ανακοινώθηκε, ορισμένοι κυβερνητικοί και περιφερειακοί παράγοντες μας καθησύχαζαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Οι ίδιοι αυτοί παράγοντες, που σήμερα «αντιτίθενται» στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, όχι μόνο απέρριψαν πεισματικά κάθε πρόταση για αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά έχαναν ευκαιρία να κατακεραυνώνουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση που καταγγέλλουν, ξεσκεπάζουν και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική .
Να γιατί αποτελεί ακραία υποκρισία και εμπαιγμό το να έρχονται, ιδιαίτερα σήμερα, παράγοντες όπως ο περιφερειάρχης, οι αντιπερειφεριάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι να κόπτονται για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ ενώ, όχι μόνο κλείνουν τα μάτια μπροστά στο απίστευτο έγκλημα που διαπράττεται αυτό το διάστημα σε βάρος του λαού και της χώρας μας αλλά και έμμεσα ή και άμεσα το υποστηρίζουν. Κόπτονται για το μειωμένο ΦΠΑ ενώ, όπου διοικούν, δέχονται και εφαρμόζουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, έως και 40%(!!!), κατάργηση βασικών κατακτήσεων των εργαζομένων.

Και βέβαια η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ενεργά αντίθετη με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Αρνείται όμως να πάρει μέρος στον αποπροσανατολισμό του λαού..
Διεκδικεί, όχι μόνο την μεγαλύτερη μείωσή του, αλλά και την πλήρη κατάργησή του, αφού πρόκειται για κατεξοχήν αντιλαϊκό φόρο.
Εντάσσει, ιδιαίτερα σήμερα, την αντίθεσή της αυτή στον γενικότερο αγώνα ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση.
Καλεί τους εργαζόμενους, το λαό μας σε γενικό ξεσηκωμό, μέσα από τις γραμμές των ταξικών συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών και άλλων φορέων αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για μια άλλη εξουσία, λαϊκή, στην υπηρεσία των εργαζομένων και γενικότερα το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου