Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Το εργατικό κέντρο Σάμου για την απεργία των Ναυτεργατών

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΕΔΡΑ: ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 83 1ΟΟ ΣΑΜΟΣ

ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr


Σάμος 8 Απρίλη 2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών

Η μέχρι τώρα πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η ασύδοτη δράση των εφοπλιστών, έχουν υποβαθμίσει τις συγκοινωνίες των νησιών μας και έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Έχουν μειώσει τα δρομολόγια, βάζουν καράβια όποτε τους εξυπηρετεί, υπέργηρα, ανασφαλή και με πανάκριβα εισιτήρια.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, δίνει συνεχώς νέα προνόμια στους εφοπλιστές. ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ ψήφισαν προχτές την άρση του ΚΑΜΠΟΤΑΖ και στην ακτοπλοΐα.

Η πολιτική αυτή θα χειροτερέψει ακόμα παραπέρα τις συγκοινωνίες των νησιών μας και θα οδηγήσει τους ναυτεργάτες στην ανεργία χωρίς συμβάσεις και ασφάλεια. Η κυβέρνηση επέλεξε την περίοδο των γιορτών να περάσει αυτά τα μέτρα για εκβιαστικού λόγους, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των νησιωτών που τώρα όλοι τους επικαλούνται.

Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα σε μας τους νησιώτες και στην τουριστική κίνηση, όλο τον χρόνο. Ας αφήσουν λοιπόν οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών τα κροκοδείλια δάκρυα για μας τους νησιώτες που μας θυμούνται όταν έχουν απεργία οι ναυτεργάτες.

Εμείς οι νησιώτες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την απεργία των ναυτεργατών γιατί είναι και δικά μας παιδιά και δικός μας αγώνας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και στεκόμαστε δίπλα τους.

Πρόσφατα βρεθήκαμε και εμείς στους καταπέλτες και θα το ξανακάνουμε. Οι κινητοποιήσεις μας στη Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους ήταν αγώνας για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τις συγκοινωνίες που δεν έχουμε. Ενάντια στην άρση του καμποτάζ, για ναυτεργάτες με δικαιώματα και για συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν εμάς τους νησιώτες και όχι τους εφοπλιστές.

Γι αυτό ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας!Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου