Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η ΛΑ.Σ για την εισαγγελική παρέμβαση στο γηροκομείο Ικαρίας


Ικαρία, 26 Απριλίου 2012


Κύριε Δήμαρχε / Κυρία πρόεδρος Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ

Έχοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του «εκκλησιαστικού γηροκομείου Ικαρίας». Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας» με την σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση τους εργαζόμενους του γηροκομείου, τους ηλικιωμένους τρόφιμους και επιλεκτικά συνδημότες μας που το προηγούμενο διάστημα εκδήλωσαν εμπράκτως την πρόθεση τους να υπερασπίσουν την λειτουργιά του γηροκομείου. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να αποδίδεται κατηγορητήριο στους εργαζόμενους του γηροκομείου που προσπαθούν με να το κρατήσουν ανοιχτό, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να «σέρνονται» ηλικιωμένοι στην αστυνομία για ανάκριση γιατί έχουν διαπράξει το έγκλημα να αγωνίζονται να μην πεταχτούν στο δρόμο.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης καλούμε την διοίκηση του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας να πάρει σαφή θέση απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης, τόσο απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων του γηροκομείου όσο και γενικότερα απέναντι σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση γίνεται στο νησί μας .

Τέλος ζητάμε από την διοίκηση του δήμου να ενημερώσει επισήμως το Δ.Σ για όποιες εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το ζήτημα, κατόπιν των επαφών που έχουν γίνει της τελευταίες 45 μέρες, τόσο με την Ι.Μ Σάμου –Ικαρίας όσο και με τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου