Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στη φορολογική επιδρομή. Ο λαός που δε χρωστάει, δεν πουλάει, δεν πληρώνει


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com

14/6/2012


Καθημερινά έρχονται στα σπίτια της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας τα εκκαθαριστικά με φόρο-τσεκουριά στην πλάτη των πιο φτωχών, των πιο χτυπημένων από το Μνημόνιο. Την ώρα που οι εφοπλιστές κοροϊδεύουν ανοιχτά την κοινωνία λέγοντας «φορολόγησέ με, αν με βρεις», μισθωτοί και συνταξιούχοι, αγρότες και επαγγελματίες, καλούνται να πληρώσουν ποσά που συχνά ξεπερνούν το σύνολο των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή η εφορία απαιτεί από ανέργους να πληρώσουν κανονικά φόρο οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.

Το σκηνικό της ληστρικής επιδρομής συμπληρώνει το γεγονός ότι απειλούνται τα θύματα με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, σπιτιών, ακόμα και με ποινική δίωξη.

Αυτά συμβαίνουν ενώ καθημερινά αυτοκτονεί κάποιος που δεν άντεξε μέσα στη βαρβαρότητα των Μνημονίων. Και μάλιστα μεθοδεύονται από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που συνεχίζει κανονικά να εφαρμόζει την πολιτική των Μνημονίων.

Αυτή η μαζική ληστεία είναι συνέπεια της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ που στο όνομα του χρέους και της σταθερότητας του ευρώ τάζουν φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο δήθεν για να φέρει ανάπτυξη και από την άλλη πάνε να βάλουν στο χέρι και την τελευταία δεκάρα των εργαζομένων σε μια κολοσιαία επιχείρηση αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πλουσιότερων που αφήνει τον κάθε εργαζόμενο εύκολο θύμα των εκβιασμού της εργοδοσίας.

Είναι η ώρα του μαζικού κινήματος, της μόνης δύναμης που ύψωσε τείχος αλληλεγγύης και προστασίας απέναντι στα χαράτσια και οδήγησε σε ήττα τη ληστεία μέσω ΔΕΗ. Η εργαζόμενη πλειοψηφία δεν πουλάει, δε χρωστάει, δεν πληρώνει. Με επιτροπές αγώνα και ενημέρωσης, με την κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων, με λαϊκές συνελεύσεις μπορεί ο οργανωμένος λαός να δώσει τη μάχη της φορολογικής ανυπακοής.
Κανένας άνεργος, χαμηλόμισθος και συνταξιούχος με εισόδημα κάτω από 12.000 να μην καταθέσει δήλωση.
Αγώνας για να καταργηθεί το καθεστώς διαρκούς φορολογικής επιδρομής στο λαϊκό εισόδημα και φοροασυλίας στο κεφάλαιο.
Πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα στο όνομα του χρέους και του ευρώ. Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από χρέος, Μνημόνιο και ΕΕ, ο δρόμος της ανατροπής και οριστικής ακύρωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου