Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Α.Δ.Ε.Δ.Υ - Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ηρωικών χαλυβουργών

Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ Σάμος, 20/7/2012



Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατ’ εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας.

Καταγγέλλουμε τη στάση των ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών που από εχθές «βρωμίζουν» τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Η τρικομματική κυβέρνηση με την ωμή καταστολή δεν έχει στο στόχαστρο της μόνο τους χαλυβουργούς αλλά την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια, όλους μας, προκειμένου να μας στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας. Μιλάνε για το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» όλοι αυτοί που με την πολιτική τους έχουν φτάσει τους ανέργους στην Ελλάδα στο 1.500.000.

Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής.

Καλούμε τα σωματεία, κάθε συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο να εκφράσουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους με κάθε τρόπο σε αυτόν τον αγώνα.

Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας αγώνας.

Να μην αφήσουμε να περάσει η τρομοκρατία και η κρατική καταστολή.

Οι αγωνιστές είναι πάντοτε οι νικητές.

Οι χαλυβουργοί θα γυρίσουν στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι.

Η Ε.Ε. του Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου