Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ε.Κ.Σ: Αίτημα απεργίας προς την ΓΣΕΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 831ΟΟ - ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 2273027561 # FAX: 2273028440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr


Αρ. Πρωτ. 162 Σάμος 29/8/2012



ΠΡΟΣ:


Διοίκηση ΓΣΕΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Σωματεία Μέλη ΕΚΣ

2. Εργασιακοί χώροι

3. ΜΜΕ


Τα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ, θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Είναι μέτρα που θα πλήξουν με βάρβαρο τρόπο για άλλη μια φορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Θα πλήξουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.


Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε με κλιμάκωση του αγώνα. Η μόνη απάντηση πρέπει να είναι ο συντονισμός της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων και των συνταξιούχων.

Η απάντηση πρέπει να είναι μια ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Για να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η Διοίκηση του ΕΚΣ ομόφωνα αποφάσισε στην χθεσινή της συνεδρίαση τα παρακάτω:

1. Καλούμε τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ να σταματήσει κάθε διάλογο με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που οδηγεί στην παραίτηση και τον συμβιβασμό. Να συνεδριάσει η Διοίκηση και να αποφασίσει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να προετοιμάσει έγκαιρα την αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στην αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας.

2. να καλέσει τις Διοικήσεις των σωματείων μελών να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις να ενημερώσουν τα μέλη τους και να τα θέσουν σε απεργιακή ετοιμότητα.

3. Να προχωρήσουμε σε μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων, σε χώρους δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά, προκειμένου να οργανωθούμε πανελλαδικά, για να εμποδίσουμε την ψήφιση αυτών των αντιλαϊκών μέτρων.



Για την Διοίκηση



Ο Πρόεδρος η                 Αν. Γ. Γραμματέας





Αντώνης Δράκος             Ευανθία Ματθαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου