Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δελτίο Τύπου σχετικά με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπήρων



ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ-ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ
ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                

Σάμος 7 Σεπτεμβρίου 2012

Την Τρίτη 04-09-2012 επισκεφτήκαμε με κλιμάκιο του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Παύλο Χαικάλη, τα κεντρικά γραφεία του ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων) στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα.

Δυστυχώς, η εικόνα που αντιμετωπίσαμε, ήταν αποκαρδιωτική. Ουρές ασφαλισμένων ή συγγενών αυτών από όλη την Ελλάδα περίμεναν για ενημέρωση έξω από την πόρτα του μοναδικού γραφείου εξυπηρέτησης, στο οποίο εργάζεται μόνο μία υπάλληλος !!!

Στα 3 τηλέφωνα εξυπηρέτησης του ΚΕ.Π.Α όπου μας παρέπεμπε ενημερωτικό φυλλάδιο και στις τρεις συναδέλφους που θα υπήρχαν για την εξυπηρέτησή μας, αντικρίσαμε μόνο μια υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας.

Στη συνέχεια, συζητήσαμε με την Διευθύντρια του τμήματος του Ιατρικού προσωπικού, η οποία μας ενημέρωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 800 ιατροί, προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΚΕ.Π.Α.

Η κατάσταση δεν είναι απλώς τραγική.
Η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και προσωπικού δυσχεραίνει αφάνταστα τη θέση των ασφαλισμένων που έρχονται από όλα τα σημεία  της χώρας για να ενημερωθούν για την πορεία της αίτησής τους. Αν βέβαια υπήρχε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διασύνδεσης εγκατεστημένο στα περιφερειακά καταστήματα του ΚΕ.Π.Α, οι ασφαλισμένοι δεν θα περνούσαν τέτοια ταλαιπωρία.
Προς το παρών πάντως, εκτός από τα γραφεία της Αθήνας, σε καμία άλλη πόλη δεν μπορούν οι ασφαλισμένοι να βρουν επαρκή πληροφόρηση για το αίτημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου