Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δελτία Τύπου σχετικά με το θέμα των εργαζομένων τςη Μ.Κ.Ο "Αρχιπέρλαγος"

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ-ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ  
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ 
ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ 
ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σάμος 6 Σεπτεμβρίου 2012




Στις 31/08/12 συμπολίτες μου από την Ικαρία, τους Φούρνους και την Σάμο επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί μου για να καταγγείλουν ότι εδώ και 2-3 μήνες οι εργαζόμενοι με πεντάμηνη (5) σύμβαση δεν έχουν πληρωθεί από το Μ.Κ.Ο «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ».


Την ίδια μέρα και ώρα 12:30μ.μ. έστειλα email στο Εργατικό Κέντρο Σάμου να ενημερωθώ περί του θέματος, όπου βέβαια απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα, ενώ προσπαθώ επανειλημμένα να τους πετύχω στο τηλέφωνο.

Μετά από προσωπική έρευνα με λύπη μου διαπίστωσα ότι οι 460 εργαζόμενοι (ΣΑΜΟ-ΙΚΑΡΙΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ) που απασχολούνται σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω του Μ.Κ.Ο «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» δεν έχουν λάβει τις αποδοχές τους από την έναρξη της σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι υπόγραψαν αίτηση όπου αποδέχονται την καταβολή των μισθών τους καθυστερημένα ενώ στην συνέχεια υπόγραψαν σύμβαση όπου αναφέρεται ότι θα πληρώνονται κάθε 30 του μηνός.

460 εργαζόμενοι οι περισσότεροι από τους οποίους, είναι, οικογενειάρχες, δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης ( χτες 05/09/12) πληροφορήθηκα ότι η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος σε έναν εργαζόμενο).

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Την Τρίτη 04/09/12 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Βαθύ της Σάμου πραγματοποιήθηκε συνέλευση μεταξύ των εργαζομένων και των υπευθύνων του ΕΚ Σάμου. Λύση δεν βρέθηκε…

Εντύπωση όμως, μου έκανε ότι το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχει κάνει καταγγελία και πρότεινε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν αίτηση για επίσχεση εργασίας.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ;

ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΄΄ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ΄΄ ΚΙΝΗΣΕΙΣ…

Αμέσως ενημέρωσα τον Τομεάρχη Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παύλο Χαϊκάλη ενώ ο πολιτευτής Ν. Σάμου κ. Γιώργος Γαρυφάλλου ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ στις 05/09/12 επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δελαπόρτα με σκοπό να δοθούν απαντήσεις σχετικά με αυτή την τραγική κατάσταση.

Στη συνέχεια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση για την επίλυση του θέματος.
Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ



«ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΤΕΡΟΣ;»





Κύριε Υπουργέ,


Εδώ και 2 μήνες υπάρχουν στη Σάμο (Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα Σάμου) 460 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω της Μ.Κ.Ο. «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.


Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν την εργασία τους δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ και παραμένουν σε ομηρεία από το γεγονός πως η αρμόδια υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας δεν σηκώνει τα τηλέφωνα, έχει εξαφανιστεί από τον χώρο εργασίας της και φημολογείται πως εκτελεί ακόμη την καλοκαιρινή της άδεια!


Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι προέρχονται από την ανεργία και η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων (παρόλο που καθημερινά προσφέρουν με την εργασία τους) έχουν αφήσει χρέη σε τράπεζες και εφορία και παντού απλήρωτους λογαριασμούς κινδυνεύοντας να τους κόψουν ακόμη και το ρεύμα!


Βέβαια το Υπουργείο Εργασίας είχε προνοήσει και κατά την διαδικασία πρόσληψής τους, τους είχε βάλει να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι: «...θα είναι εις γνώση τους, πως δεν θα πληρώνονται στην ώρα τους» παίζοντας κυριολεκτικά με την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για εργασία!




Το απόλυτο μεσαιωνικό εργασιακό αίσχος!


Όπως με ενημέρωσε ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, χθες το πρωί (4-9-2012) περίπου 150 από τους εργαζόμενους του προγράμματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον φορέα που τους έχει προσλάβει (ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ) αλλά και στον Δήμο Σάμου προκειμένου να ενημερωθούν για την «τύχη τους», χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Κατόπιν όλων αυτών, σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δελαπόρτα, για να δω που «κολλάει» το θέμα.


Σε άμεση έρευνα που έκανε η ίδια παρουσία μου, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Προϊστάμενο κ. Τιμπακιανάκη, ότι «του διαμαρτυρήθηκε χθες τηλεφωνικά από τη Σάμο και το «Αρχιπέλαγος» ο κ. Κουρούτος και ότι πλέον ο φάκελος είναι στα χέρια της «Υπολόγου» υπαλλήλου κας Μπασιούτα».


Πλην όμως, έπεσε έξω η Γενική Γραμματέας από τον πληροφοριοδότη Προϊστάμενό της. Η κ. Μπασιούτα δεν είναι αυτή που έχει τον φάκελο!


Αιφνιδίως από σήμερα το πρωί τον φάκελο έχει άλλη «Υπόλογος» υπάλληλος η κ. Νικολέτα Κάτσαρη, για την οποία η Γενική Γραμματέας μου έδωσε λάθος τηλέφωνο και παρατονισμένα το επίθετό της!




Κύριε Υπουργέ,


Περιττό να σας γράψω ότι το τηλέφωνο της Κάτσαρη δεν απαντούσε, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις μου.


Περιττό, επίσης, να σας γράψω ότι και το γραφείο της Γενικής Γραμματέας κας Δελαπόρτα, δεν είναι στο κτίριο της Πειραιώς όπου πήγα καθ' υπόδειξη της Γραμματέως σας, αλλά στο κτήριο της οδού Κοραή, κάνοντας άσκοπες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας.




Κύριε Υπουργέ,


Αναμένω δημόσια απάντηση - παρέμβαση από εσάς, για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ημερομηνία πληρωμής των εργαζομένων μέσω της ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος». Φαντάζομαι ότι εσείς θα είστε τυχερότερος να βρείτε μια άκρη και τους υπαλλήλους στη θέση τους.



Κύριε Υπουργέ,


Εσείς ως Υπουργός και εγώ ως Βουλευτής, πληρωνόμαστε στην ΩΡΑ μας. Μήπως δικαιούνται την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ίδια μεταχείριση και οι άλλοι εργαζόμενοι;


Άραγε το αρμόδιο Υπουργείο θα φροντίσει κάνοντας τις ανάλογες ΑΜΕΣΕΣ παρεμβάσεις, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην μείνουν τα σπίτια τους χωρίς ηλεκτροδότηση, νερό, φαγητό και σπίτι;


Τέρενς Κουίκ
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την κατάσταση! Δεν πρέπει να γίνεται τέτοια εκμετάλλευση του εργαζομένου σε τέτοιες δύσκολες εποχές!


Εύχομαι να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν!

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι εδώ και θα επιμένουν μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι!



ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ-ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ


ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου