Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ραχών: Κάλυψη θέσης αγροτικού γιατρού Ραχών

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  
ΑΓΩΝΑ ΡΑΧΩΝ 

Ράχες 23 Σεπτεμβρίου 2012



Προς: Διοίκηση Πανικάριου Νοσοκομείου


Υπουργείο Υγείας

Κοιν: ΜΜΕ

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο σαν ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης του λαού, εξόντωσης μας. Τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά και βασικά υλικά, η μη καταβολή οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς που έχει οδηγήσει στην διακοπή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους αναγκάζει άρρωστους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται επί ώρες σε ουρές και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακά τους.


Σχεδιάζουν συγχώνευση νοσοκομείων που θα σημάνει την μείωση κλινών και τμημάτων, μετακινήσεις και μείωση προσωπικού. Ακόμα προωθούν να μπει πλαφόν υγείας ανά ασφαλισμένο στα 1500 ευρώ που σημαίνει ότι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και με σοβαρές ασθένειες θα πρέπει να πληρώσουν ή να πεθάνουν.

Αυτές οι βάρβαρες πολιτικές δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο και τον τόπο μας.

Στο στόχαστρο έχει μπει το Γ.Ν – Κ.Υ Ικαρίας ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια απομονωμένη νησιωτική περιοχή, το οποίο αρχικά (από τον Ιανουάριο) ενοποιείται διοικητικά με αυτό της Σάμου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μετακινήσεις προσωπικού.

Στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο λόγω έλλειψης προσωπικού καλούν σε εφημερίες τους αγροτικούς γιατρούς από Καρκινάγρι και Μαγγανίτη.

Στις Ράχες ακόμα μια φορά βλέπουμε το χιλιοπαιγμένο δράμα να μένει χωρίς έστω τον αγροτικό του γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο. Έτσι, ολόκληρη τεράστια περιοχή με πολλά χωριά και οικισμούς και με αρκετό πληθυσμό εκ των οποίων σημαντικό κομμάτι τους είναι ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, γυναίκες και παιδιά, μένουν χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική κάλυψη, χωρίς την παροχή ούτε των πρώτων βοηθειών.

Και παράλληλα βλέπουμε τον παραλογισμό να διατίθεται αγροτική γιατρός να παρατείνει τη θητεία της, αλλά να απορρίπτεται η αίτηση της για «τυπολατρικούς λόγους», καθώς λένε ότι δεν έχει προκηρυχθεί η εν λόγω θέση και άρα είναι «παράνομο» να εγκρίνουν παράταση σε θέση που δεν έχει προκηρυχθεί.

Αναρωτιόμαστε ποια νομιμότητα δίνει το δικαίωμα και σε ποιον να βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας και την ανθρώπινη ζωή;;;

Καμία στάση αναμονής απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 26/9 να έχει καλυφθεί η κενή θέση του αγροτικού γιατρού στις Ράχες. τα «τυπικά», «γραφειοκρατικά», «τεχνικά» κλπ ζητήματα, δεν μας αφορούν, δεν μας ενδιαφέρουν.

Προειδοποιούμε όλους τους «έχοντες ευθύνη αρμόδιους» ότι θα βρουν μπροστά τους όχι τους Ραχιώτες αλλά ολόκληρη την Ικαριώτικη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου