Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων: Προβολή ταινίας με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων και η Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων συνδιοργανώνουν προβολή της ταινίας της Αλίντας Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής»

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, 7.30 μ.μ.,


Γυμνάσιο Ευδήλου

Τα «Κορίτσια της Βροχής» τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών. Οι γυναίκες αυτές φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, χωρίς όμως να προδώσουν τα ιδανικά τους.


Πάλεψαν το ίδιο μαχητικά με τους άντρες εκείνης της εποχής που αγωνίζονταν για την ελευθερία. Πενήντα από αυτές τις γυναίκες καταθέτουν σήμερα τη μαρτυρία τους.

Είναι ακόμη νέες, ενεργές και συνεχίζουν να πιστεύουν στον αγώνα που έκαναν τότε. Μάλιστα τα «Κορίτσια της Βροχής» θεωρούν τον εαυτό τους συνέχεια των Γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Και όπως χαρακτηριστικά λέει μια απ’ αυτές: «είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία»...

Με την ταινία «Τα Κορίτσια Της Βροχής» ολοκληρώνεται η τριλογία της Αλίντας Δημητρίου για τη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς αγώνες κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Προηγήθηκαν τα «Πουλιά στο Βάλτο» το 2008 και «Η Ζωή στους Βράχους» το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου