Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση


ΑΔΕΔΥ Αρ.Πρωτ.:

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου

nt.adedy.samou@gmail.com

Πληροφορίες:

Σταμάτης Φιλιππής, 6976798804

Ευαγγελίδης Θοδωρής, euagthod@gmail.com

 


Προς: 

Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη 
Κοινοποίηση: 
Μ.Μ.Ε.

Με το βούρδουλα της αξιολόγησης, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων, της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών, γενικότερα του αστικού κράτους. Η σημασία της αξιολόγησης, και κάθε έννοιας, εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες συμβαίνει. Ποιος την κάνει, γιατί, με ποιο σκοπό. Το περιεχόμενο της αξιολόγησής τους δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων ούτε βέβαια γίνεται για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών. Αποσκοπεί στον αντεργατικό στρατηγικό στόχο του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για απολύσεις (άμεσες ή με μορφή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, εφεδρείας, «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου), για εκφοβισμό των συνειδήσεων των εργαζομένων, για υποχώρηση της εργατικής τάξης.

Στον καπιταλισμό το αστικό κράτος θέτει στόχους που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου. «Άξιος» θα θεωρείται ο υπάλληλος που υπηρετεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τους αντεργατικούς στόχους. Δε φθάνει να είσαι «καλός», αλλά «καλύτερος» από τους άλλους. Άρα πρέπει να ανταγωνίζεσαι τους συναδέλφους σου. «Διαίρει και βασίλευε». Και, βέβαια, είναι προφανές εξαρχής ποιος είναι ο «κακός» υπάλληλος. Αυτός που δε συμφωνεί με τους στόχους της εκάστοτε κυβέρνησης. Θα είναι ο γιατρός και ο νοσηλευτής που δε θα δέχονται να πληρώνουν εισιτήρια οι ασθενείς για να πάνε στο νοσοκομείο και που θα διεκδικούν κατάργηση της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης. Θα είναι ο δάσκαλος που θα παλεύει τα παιδιά μας να διαβάζουν από τα βιβλία και όχι από φωτοτυπίες και DVD και θα αντιπαλεύει την είσοδο επιχειρήσεων στα σχολεία. Θα είναι ο καθηγητής που θα αρνείται να υπογράφει συμβόλαια με στόχο να καλουπώσει τα μυαλά των παιδιών στα μέτρα και στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Σε αυτό το μηχανισμό χειραγώγησης, φόβου και ιδεολογικής τρομοκρατίας οι εργαζόμενοι απαντάμε μόνο με έναν τρόπο. Αντιπαλεύουμε αυτά τα μέτρα, αλλά και την πολιτική που τα επιβάλει με στόχο την ανατροπή της. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πανελλαδικά, αλλά και στη Σάμο ειδικότερα, έχουμε ένα δρόμο και μια επιλογή. Να οργανώσουμε την πάλη παντού, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, σε όλες τις υπηρεσίες και τους κλάδους ώστε η αξιολόγηση της σφαγής και των απολύσεων να μείνει στα χαρτιά. Με βάση αυτό θα μας αξιολογήσει η ιστορία και οι επόμενες γενιές εργατών.

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο θεσμό της αξιολόγησης και στις συνδεμένες με αυτόν απολύσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα στα νησιά μας, να μη συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο ή άλλους είδους έγγραφο που συνδέεται με αυτή την κυβερνητική πολιτική. Με όρους συλλογικών αποφάσεων και ταξικού κινήματος ακυρώνουμε στην πράξη διαδικασίες αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου