Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εργατικό Κέντρο Σάμου: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την ΥΓΕΙΑ του ΛΑΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΑΔΕΔΥ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την ΥΓΕΙΑ του ΛΑΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Στον χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας ζούμε τραγικές καταστάσεις και στάση πληρωμών. Ενώ σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες και δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοίνωσε νέες περικοπές και συγχωνεύσεις-κλείσιμο μονάδων Υγείας που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής στον τόπο μας, συγχώνευσε το Νοσοκομείο Κ.Υ Ικαρίας με το Νοσοκομείο της Σάμου. Οι επιπτώσεις για τον τόπο μας, για τον Ικαριώτικο και Φουρνιώτικο λαό θα είναι εγκληματικές αφού πλήθος ασθενών δε θα καλύπτονται, θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό. Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για μετακινήσεις προσωπικού, διαθεσιμότητες, εφεδρεία, απολύσεις.

Οι νέοι οργανισμοί που δημοσιεύτηκαν όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες αλλά είναι πολύ πίσω και από τους παλιούς του 1986. Με τους νέους οργανισμούς σε πολλά νοσοκομεία της χώρας καταργούνται κλίνες, κλινικές και τμήματα που είναι αναγκαία στα δημόσια νοσοκομεία.

Αφού έφτασαν στον πάτο όλες τις υπηρεσίες υγείας, νοσοκομεία, ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, λήστεψαν με το κούρεμα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, φόρτωσαν με χαράτσια τους ασθενείς, κατεδαφίζουν τώρα με τους νέους οργανισμούς ότι απέμεινε, νοσοκομεία, τμήματα και κλινικές που είναι απαραίτητα για την ζωή μας.

Οι αλλαγές αυτές είναι μέρος των γενικότερων αντιλαϊκών ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στις κοινωνικές υπηρεσίες που προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χρέος είτε όχι. Είτε είναι στο ευρώ είτε όχι. Παντού προχωράνε σε περικοπές στην Υγεία- Πρόνοια, με απολύσεις στο δημόσιο, σε καταργήσεις και ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων και κατευθύνονται από συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ.

Στόχος των αλλαγών αυτών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.



Καλούμε όλους και όλες να παλέψουν οργανωμένα, με επιμονή και συνέχεια για:

  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
  • žΝα ακυρωθεί τώρα η συγχώνευση – κατάργηση του νοσοκομείου Ικαρίας με το νοσοκομείο Σάμου.
  • ž Να αναπτυχθούν ,εξοπλιστούν και στελεχωθούν οι μονάδες υγείας στο Νομό μας ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες υγειονομικών παροχών στο λαό των νησιών μας στους Ικαριώτες Φουρνιώτες και Σαμιώτες
  • ž Να στελεχωθούν οι μονάδες υγείας στα νησιά μας με νέες Ιατρικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες να υπάρχουν .να μην υπάρχει καμιά μονήρη ιατρική και άλλη υγειονομική ειδικότητα στα νοσοκομεία.
  • ž Άμεση προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού για να μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
  • ž Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία, για εξετάσεις στα εργαστήρια των νοσοκομείων, για θεραπείες ,επεμβάσεις ή νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.
  • ž Άμεση στελέχωση των αγροτικών ιατρείων στην Σάμο τους Φούρνους και την Ικαρία.
  • ž Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτει πλήρως και άμεσα τα επείγοντα περιστατικά άμεση χρηματοδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.
  • ž Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλει η Διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου σε νυχτερινά- αργίες- υπερωρίες-εφημερίες από το 2011-2012.
  • ž Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο Καθολικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

Συνάδελφοι την ώρα που τσακίζουν μισθούς, μας γονατίζουν με τα χαράτσια, κάνουν την θέρμανση είδος πολυτελείας, η εφεδρεία, οι απολύσεις, η απλήρωτη δουλειά είναι καθεστώς, η δημόσια υγεία διαλύεται, τα δημόσια νοσοκομεία κλείνουν την πόρτα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία και καθολική.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία και τους γιατρούς να πάρουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στις 31 Ιανουαρίου 2013.

Πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων σε Σάμο, Ικαρία και Αθήνα


ΙΚΑΡΙΑ: Συμμετοχή των δημόσιων υπαλλήλων στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή τους στις 12 το μεσημέρι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο νοσοκομείο της Ικαρίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 7.30 μμ στον Εύδηλο. Οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, οι Λαϊκές Επιτροπές της Ικαρίας και πλήθος άλλων σωματείων.

ΣΑΜΟΣ: ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

ΑΘΗΝΑ: Συμμετοχή στην πανυγειονομική κινητοποίηση και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Για τους συμπατριώτες της Αθήνας προσυγκέντρωση στην ΠΑΝΙΚΑΡΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ (Κάνιγγος 23) στις 11πμ Καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ.



Όλοι στον αγώνα !

Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας.

Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα μας. Όπλο η ενότητα μας.

Σάμος, 27/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου