Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ε.Κ.Σ: Ο Αγώνας των ναυτεργατών είναι και των νησιωτών

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 - 831ΟΟ - ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 2273027561 # FAX: 2273028440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr


Σάμος 3 Φλεβάρη 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι νησιώτες δεν τσιμπάμε. Οι δηλώσεις του Υπουργού και οι απειλές του δεν θα περάσουν. Την απομόνωση των νησιών δεν την φέρνουν οι ναυτεργάτες αλλά η δικιά του πολιτική και οι εφοπλιστές που υπηρετεί. Η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ



Οι ναυτεργάτες απεργούν γιατί την στιγμή που είναι απλήρωτοι επί μήνες, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φέρνει νομοσχέδιο στη βουλή για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου» με το οποίο τσακίζει βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των ναυτεργατών και τους οδηγεί σε δουλειά χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ασφάλιση και στην ανεργία.

Το σχέδιο νόμου που φέρνει το Υπουργείο Ναυτιλίας επιβάλει ακόμα πιο σκληρά μέτρα και επιδεινώνει την ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνουμε και εμείς οι νησιώτες. Που οι εφοπλιστές αφήνουν τα νησιά μας το χειμώνα χωρίς πλοία, με πανάκριβα εισιτήρια και πολύωρα δρομολόγια με πλοία υπέργηρα.

Με το ν/σ αυτό, το ΥΕΝ διαλύει το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο, ξεπουλάει λιμενικές υποδομές στα μονοπώλια, μεγαλώνει την απομόνωση των νησιών, διαλύει την προστασία της ζωής στη θάλασσα, συρρικνώνει τη ναυπηγική βιομηχανία, υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Όλα αυτά μόνο και μόνο για να στηρίξει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστών.

Η κυβέρνηση των εφοπλιστών, προκειμένου να περάσει τα αντιλαϊκά της σχέδια απειλεί τους ναυτεργάτες ότι θα τους επιτάξει. Για άλλη μια φορά θα αξιοποιήσει τους μηχανισμούς προπαγάνδας, καταστολής και τρομοκρατίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργατών και να περιφρουρήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των πολυεθνικών.



Συμπαραστεκόμαστε και διεκδικούμε:

Ø Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας τώρα.

Ø Εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες.

Ø Άμεσα μέτρα για την ναυτολόγηση και την προστασία των άνεργων ναυτεργατών.

Ø Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών, καμία ανατροπή στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας να αξιοποιηθούν σε μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ø Δημιουργία εθνικού οργανισμού ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Πλοία σύγχρονα – ασφαλή με απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου