Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΕΚΣ για την Πρωτομαγιά




ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ


ΖΗΤΩ Η

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι & νέες,

1η Μάη. Η εργατική τάξη τιμάει την δική της γιορτή και την τιμάει όπως της πρέπει. Μ’ αγώνες ταξικούς ενάντια στην πιο αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος.

Τιμάμε τους μυριάδες ήρωες της τάξης μας, που με αγώνες, θυσίες και με το αίμα τους έβαψαν για πάντα κόκκινα τα λάβαρα του αγώνα και την εργατική πρωτομαγιά.

Τιμάμε την πρώτη εργατική εξέγερση το Μάη του 1886, γιατί οι εργάτες του Σικάγου με την ίδια τη ζωή τους έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση του 8ώρου και μας έδειξαν το δρόμο.

Τιμάμε όλες τις εργατικές πρωτομαγιές και ιδιαίτερα τον Μάη του 1936 της Θεσσαλονίκης και την Πρωτομαγιά του 1944 της Καισαριανής, γιατί εκατοντάδες πρωτοπόροι εργάτες της τάξης μας πλήρωσαν βαρύ τίμημα με την ζωή τους.

Έτσι είναι γραμμένη η ιστορία της εργατικής τάξης απέναντι στον ταξικό μας αντίπαλο. Με αμέτρητους αγώνες και θυσίες, με ποτάμια εργατικού αίματος.

Σκληρός, ταξικός και ανειρήνευτος αγώνας. Κανένας κοινωνικός εταιρισμός και ταξική συνεργασία. Με την μεγαλοεργοδοσία δεν είμαστε ούτε εταίροι, ούτε συνεταίροι. Είμαστε ταξικοί αντίπαλοι με διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα.

Το δικό μας μισθό, το δικό μας μεροκάματο, την δική μας σύνταξη και επιδόματα, τα δικά μας δικαιώματα κλέβουν για να τα κάνουν υπερκέρδη. Όχι άλλες θυσίες για τα υπερκέρδη τους.

Γι αυτό και σήμερα απέναντι στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική. Όλοι μαζί (εργάτες αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες και νέοι) μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με ένα κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της. Κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμός, στην ταξική συνεργασία, στην συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Τώρα! Να κάνουμε την φετινή Πρωτομαγιά απαρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στην συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και στις Λαϊκές Επιτροπές, σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας.

Να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης παντού.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων. Διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

2. Εδώ και τώρα να υπογραφτεί ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΓΣΣΕ). Το κατώτερο μεροκάματο να ορίζεται με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι από τον εκάστοτε υπουργό. Υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων.

3. Όχι στις ατομικές συμβάσεις και στον ηλικιακό διαχωρισμό των εργαζομένων. Κανείς να μην δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση και ανασφάλιστος.

4. Μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς προϋποθέσεις

5. Δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Όχι στις απολύσεις.

6. Όχι στη φοροληστεία. Κατάργηση όλων των χαρατσιών. Υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. Μισθοί και συντάξεις με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

7. Αποκλειστικά Δημόσιο & Δωρεάν Σύστημα Υγείας & Πρόνοιας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με πλήρως στελεχωμένες μονάδες. Να ακυρωθεί η απόφαση για συγχώνευση των Νοσοκομείων Ικαρίας – Σάμου.

8. Εθνικός οργανισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας. Καθημερινά δρομολόγια, μείωση των εισιτηρίων, όχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων.



Η Διοίκηση


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΜΟΣ: 10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ: 12.00 στον ΕΥΔΗΛΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου