Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΕΚΣ- Κανένας να μη γίνει συνεργός στο κάλεσμα μίσους των φασιστοειδών.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr


Σάμος, 26/4/2013ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία φορέων του μαζικού κινήματος (Εργατικό Κέντρο Σάμου-Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ-Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου-Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου-Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών-Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη-Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου) πραγματοποίησαν παράσταση στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλοντας την φασιστικής έμπνευσης «αιμοδοσία» της φασιστικής – ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που χρησιμοποιώντας την ανάγκη όλων για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τη ζωή, όπως είναι το αίμα, προσπαθεί να μπολιάσει ακόμη μια φορά το ρατσιστικό μίσος και να ενισχύει τις φυλετικές διακρίσεις.

Δεν μπορεί να υπάρχουν όροι φασιστικής – ναζιστικής έμπνευσης σε αιμοδοσία η οποία να προωθεί τη λογική των ιδεολογικών της καθοδηγητών για την καθαρότητα της Άριας Φυλής, βαφτίζοντας τη μάλιστα ως πράξη «αλληλεγγύης»!

Απαιτήσαμε από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου να μην δεχθεί να γίνει αιμοδοσία με τους όρους που δημόσια έχει διακηρύξει η Χρυσή Αυγή, ότι δηλαδή ισχύει μόνο για Έλληνες γιατί η αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης η οποία γίνεται χωρίς διακρίσεις φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές και σε όποιον έχει ανάγκη.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Σάμου και το Υπουργείο Υγείας να μη δεχτεί να γίνει η αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τους τοπικούς φορείς, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές και το μαζικό κίνημα από κοινού να την αντικρούσουμε. Κανένας να μη συμμετάσχει και να μη γίνει συνεργός στο κάλεσμα μίσους των φασιστοειδών.

Οι παραπάνω μαζικοί φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου