Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνή Καλογερή: Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις δραματικές επιπτώσεις της ελλιπούς χρηματοδότησης για τον ΟΚΑΝΑ

ΣΑΜΟΣ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις δραματικές επιπτώσεις της ελλιπούς χρηματοδότησης για τον ΟΚΑΝΑ κατέθεσε η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνή Καλογερή μαζί με 40 συναδέλφους της.

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική και στον τομέα της πρόληψης και της απεξάρτησης δημιουργούν ένα βάρβαρο πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να ζήσουν και να απεξαρτηθούν 8.500 συνάνθρωποι μας και 3.500 ακόμη που βρίσκονται στις λίστες αναμονής.

Την ώρα που ο ΟΚΑΝΑ επιφορτίζεται με νέα καθήκοντα χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση, η κατάσταση για τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας γίνεται δραματική. Την ώρα που το δημόσιο χρήμα διασπαθίζεται , την ώρα που προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν οι δανειστές, την ώρα που ο αριθμός των εξαρτημένων συνανθρώπων μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία λόγω της οικονομικής κρίσης , η υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ αποτελεί έγκλημα εναντίον της κοινωνίας.

Σε τοπικό επίπεδο, είναι πια ορατός ο κίνδυνος να κλείσει ο «ΦΑΡΟΣ» εξ’ αιτίας της υποχρηματοδότησης από το Υπουργείο πράγμα που θα έχει τραγικές συνέπειες για τις κοινωνίες των νησιών μας.

Είναι κοινός τόπος ότι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους κρίνονται κύρια από το πώς αντιμετωπίζουν τα μη παραγωγικά και τα χρήζοντα βοήθειας κοινωνικά στρώματα.

Σ’ αυτές τις εξετάσεις η τρικομματική κυβέρνηση δεν έμεινε μετεξεταστέα αλλά απερρίφθη κατ’ επανάληψη.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου