Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Ανεξαρτητοι Έλληνες: Δελτίο Τύπου για την έλλειψη ασθενοφόρου στη Σάμο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο. ΤΗΛ. (210) 3707970

FAX: (210) 3707976


e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ

ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ!!!Την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία έλλειψη στελεχωμένων ασθενοφόρων στη Σάμο καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως αποκαλύπτει και ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Σάμου Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «πριν από 10 ημέρες ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Σάμου, αναγκάστηκε να πάρει το τιμόνι ενός ασθενοφόρου στα χέρια του, ώστε να παραλάβει ασθενή που κινδύνευε η ζωή του, αφού το ένα (και μοναδικό με οδηγό) ασθενοφόρο είχε μεταβεί 70 χιλιόμετρα μακριά σε άλλο περιστατικό από όπου απαιτούνταν 3 ώρες για να επιστρέψει πίσω».

Αυτό το γεγονός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των κατοίκων του νησιού, που διαμαρτυρόμενοι για τους κινδύνους που συνεπάγεται η έλλειψη στελεχωμένων ασθενοφόρων, διοργανώνουν αύριο (5/4/2013) πανσαμιακό συλλαλητήριο έξω από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου.

«Για πόσο καιρό ακόμη θα καλύπτεται η Σάμος από ένα μόνο ασθενοφόρο;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση λήψη μέτρων ώστε το ακριτικό αυτό νησί να αποκτήσει πλήρως στελεχωμένα οχήματα μεταφοράς ασθενών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


 ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΘΕΜΑ: ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ (!)Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη μου αναγκάζομαι για μία ακόμα φορά να σας επισημάνω την ολική εγκατάλειψη του τομέα της Υγείας στο ακριτικό νησί της Σάμου, που πληρώνει και αυτό τις ανάλγητες και εγκληματικές επιλογές της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης την οποία εσείς υπηρετείτε.

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Σάμου Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «πριν από 10 ημέρες ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Σάμου, αναγκάστηκε να πάρει το τιμόνι ενός ασθενοφόρου στα χέρια του, ώστε να παραλάβει ασθενή που κινδύνευε η ζωή του, αφού το ένα (και μοναδικό με οδηγό) ασθενοφόρο είχε μεταβεί 70 χιλιόμετρα μακριά σε άλλο περιστατικό από όπου απαιτούνταν 3 ώρες για να επιστρέψει πίσω».

Αυτό το γεγονός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των κατοίκων του νησιού, που διαμαρτυρόμενοι για τους κινδύνους που συνεπάγεται η έλλειψη στελεχωμένων ασθενοφόρων, διοργανώνουν αύριο (5/4/2013) πανσαμιακό συλλαλητήριο έξω από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:1.Για πόσο καιρό ακόμη θα καλύπτεται η Σάμος από ένα μόνο ασθενοφόρο; Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να αποκτήσει επιτέλους το ακριτικό αυτό νησί πλήρως επανδρωμένα οχήματα μεταφοράς ασθενών;2. Με ποιο τρόπο αξιολογείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αδυναμία ανταπόκρισης του υπάρχοντος ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;3.Είστε έτοιμος να αναλάβετε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις σας, λόγω των θανάτων που θα οφείλονται στη μειωμένη παροχή υγείας;4. .Γνωρίζετε ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο; Κατανοείτε ότι παραβιάζεται το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»;

Ο ερωτών ΒουλευτήςΤέρενς Νικόλαος Κουίκ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου