Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Λήμνος και Ικαρία προετοιμάζονται για την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο. ΤΗΛ. (210) 3707970

FAX: (210) 3707976
e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ»

Η Λήμνος και η Ικαρία είναι έτοιμες για τη μεγάλη διαδήλωση της Παρασκευής (10:30) έξω από το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας ο αρμόδιος Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος να τιμήσει την υπόσχεσή του για την αυτονόμηση των νοσοκομείων των δύο νησιών, που με μνημονιακό ΦΕΚ έχουν γίνει εξαρτήματα των αντίστοιχων νοσοκομείων Μυτιλήνης και Σάμου.

Αυτοδιοικητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των δύο νοσοκομείων ενημέρωσαν σήμερα το Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ για την τελική φάση του σχεδιασμού των κινητοποιήσεων και για το περιεχόμενο των σαφέστατων αιτημάτων που θα καταθέσουν εν είδει εξωδίκου την Παρασκευή στον Υπουργό.

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι θα είναι παρών στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την οργή του για το γεγονός (όπως έχει ήδη ανακοινωθεί) ο Ανδρέας Λυκουρέντζος σε μία πρωτοφανή κοινοβουλευτική απρέπεια αρνείται να απαντήσει ακόμα και στις τηλεφωνικές του κλήσεις.

«Είναι μία καθαρή γαϊδουριά του ανύπαρκτου Υπουργού Υγείας, ανύπαρκτου αφού δεν υπάρχει στη συνεχή αναζήτηση που κάνω για να το βρω, αλλά και ανύπαρκτου σε ό, τι αφορά τις ικανότητές του να κρατήσει έστω και ένα στοιχειώδες επίπεδο παροχών υγείας στους Έλληνες φορολογούμενους», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Συνοδευόμενος από τις Πολιτεύτριες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρύσα Καραϊσκάκη και Στέλλα Καβαλέρου είχε το πρωί σύσκεψη στο Δημαρχείο της Λήμνου (Μύρινα) και για άλλα προβλήματα που απασχολούν το νησί.

Το κυριότερο εξακολουθεί να είναι το ακτοπλοϊκό σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, ενώ «φουντώνει» συνέχεια το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που έχει ξεσπάσει και στη Λήμνο.

Στον επόμενο και τελευταίο σημερινό (3/6/2013) σταθμό της νέας πολυήμερης περιοδείας του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε την Ικαρία όπου εκτός από το πρόβλημα του νοσοκομείου, ενημερώθηκε από την Αντιδήμαρχο Μαρία Μπινίκου, ότι προχωράει πολύ θετικά το πρόγραμμα ενίσχυσης των εθελοντικών ομάδων του νησιού με παροπλισμένα οχήματα, για τα οποία θα εκταμιευθούν δημοτικά κονδύλια για την πλήρη επισκευή τους και χρήση τους στις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης.

Τέλος (και εξαιρετικά σημαντικό) ο Τέρενς Κουίκ ενημερώθηκε από τον γιατρό Σταμάτη Μπελόνια, κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Ικαρία ότι έχουν ήδη αρχίσει με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα οι σχεδιασμοί για τη λειτουργία μονάδων αιμοκάθαρσης, που στερείται το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα περισσότεροι από είκοσι νεφροπαθείς να πρέπει τρεις φορές την εβδομάδα να μετακινούνται στο νοσοκομείο της Σάμου.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε τα μηχανήματα δωρεάν για το νοσοκομείο. Έχουμε ακόμα δρόμο. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να μας διαθέσει το γιατρό κα το χειριστή και το νοσοκόμο που χρειάζονται για να μπει μπροστά αυτή η μονάδα», σχολίασε στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ για να προσθέσει:

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας για το νησί και τους εδώ νεφροπαθείς. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα αποφασίσει επιτέλους να κάνει το καθήκον του απέναντι σε Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να είναι όμηροι είτε της άθλιας ακτοπλοΐας είτε των «απαγορευτικών» κυρίως τους χειμερινούς μήνες;».

Ο Τέρενς Κουίκ επέστρεψε αργά απόψε στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου