Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων: Κάτω τα χέρια από τα σχολεία μαςΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Υ. ΠΑΙ. Θ. Π. Α. με το έγγραφο (44506/Δ4/02-04-2013) το οποίο στάλθηκε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σκοπεύει να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, να καταργήσει ουσιαστικά το Ολοήμερο σχολείο και να οδηγήσει σε διάλυση το Δημόσιο Σχολείο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «…μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό...». Καθορίζει ακόμα και τις ακόλουθες ενέργειές του με τη φράση: «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση: «περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών».

Το «κούρεμα» της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου «δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν. Ακολουθούν χιλιάδες μόνιμοι που μπαίνουν σε καθεστώς ομηρίας.

Στα νησιά μας η αδιάκριτη εφαρμογή του «χρυσού κανόνα» 1/25 θα έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνέψουν πάνω από 20 οργανικές θέσεις –από 1 έως 3 σε κάθε σχολειό– και είτε να μην υπάρχει κανένα 6θέσιο δημοτικό είτε να γίνουν συγχωνεύσεις.Στο Υπουργείο μπορούν να δουλεύουν με νούμερα και μέσους όρους καθώς γι’ αυτούς δεν υπάρχουν άνθρωποι και μαθητές μόνο τα πλάνα τους για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως οι μαθητές κι οι δάσκαλοί τους δεν είναι αριθμοί σε φύλλα υπολογισμών, ούτε τα σχολειά αποθήκες να στριμώχνουμε τα παιδιά να χωρέσουν.· Να ξεσηκωθούμε όλοι και ενωμένοι να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με τους Συλλόγους Γονέων, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφασιστικά και ενωτικά κλιμακώνουμε τις αντιδράσεις μας απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης με κεντρικό αίτημα:

Να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – κανένας υποβιβασμός ή συγχώνευση σχολείων – καμιά σύμπτυξη τμημάτων – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση

ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-2 ΚΑΙ 1-4

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

12:00 στον Εύδηλο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία

12:00 στον Άγιο Κήρυκο: παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας (πρώην Επαρχείο)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου