Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Eπιστολή Δημάρχου Ικαρίας για καταστροφή αυτοκινήτου του Δήμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 12-8- 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η στοχευμένη καταστροφή του οχήματος ιδιοκτησίας του Δήμου Ικαρίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 11-8-2013, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο κεντρικό δρόμο της Ακαμάτρας ανάμεσα σε πολλά άλλα αυτοκίνητα (στα οποία δεν έγιναν ζημιές) και το οποίο χρησιμοποιώ στις μετακινήσεις μου για τις ανάγκες του Δήμου, αποτελεί ένα πρωτόγνωρο και θλιβερό περιστατικό.

Το γεγονός ότι αυτό συνέβη λίγο μετά από ένα άλλο μη τιμητικό για τον τόπο μας συμβάν και συγκεκριμένα της προσπάθειας περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης με την άσκηση λεκτικής βίας κατά νεαρών καλλιτεχνών, οι οποίοι θέλησαν να ζωγραφίσουν τον Ίκαρο σε τοίχο στον Εύδηλο προκαλεί πολλά ερωτηματικά .

Η Ικαριακή κοινωνία διαπνέεται διαχρονικά από τις αρχές της ανεκτικότητας, της μη βίας και του σεβασμού των ανθρώπινων ελευθεριών και ως εκ τούτου τέτοιες συμπεριφορές είναι ξένες προς τα Ικαριακά ήθη.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, νομίζω ότι οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να διαφυλάξουμε τη συνοχή της μικρής μας κοινωνίας.

Προσωπικά θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξω τις αξίες και το επίπεδο του πολιτισμού μας και καλώ όλους να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Φαινόμενα βίας, οποιασδήποτε μορφής, είναι ανεπίτρεπτα και πρέπει να τύχουν καταδίκης από όλους τους φορείς.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου