Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Επισκόπιση Πρωϊνού και Απογευματινού Τύπου: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013


Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΥΓΗ: Βουλιάζουν στον Σκαραμαγκά – Εξαναγκασμένη –ελέω πολιτικής στήριξης- κάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου στον Ευ. Βενιζέλο για την αμαρτωλή σύμβαση των υποβρυχίων – Μεγάλος εκνευρισμός του πρώην υπουργού Άμυνας για την παρατεταμένη σιωπή Σαμαρά – Σε υπερψήφιση της πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προσανατολίζεται και η ΔΗΜ.ΑΡ. Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο.----ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Το ΚΕΠΕ διαψεύδει τα περί «επανεκκίνησης»----ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Αυξάνονται πάλι τα όρια συνταξιοδότησης----ΤΡΟΪΚΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Βρείτε 2 δις και κλείστε την αμυντική βιομηχανία----ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΜΗΕ – Κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν γι’ αυτή την κυβέρνηση----Έφυγε ο Αντώνης (Καρράς) της Αντίστασης----ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ – Πέρα από κάθε όριο----ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ – Στο κενό η τροπολογία Αρβανιτόπουλου.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τρόικα: Κλείστε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ – Είκοσι τέσσερις μήνες προθεσμία για την εφαρμογή του σχεδίου της ζητάει η Αθήνα----Διάσταση ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας για το Συριακό----Μπλέξαν οι γραμμές Στουρνάρα, Βρούτση για συντάξεις – Περικοπές στις πρόωρες----Κίτρινες κάρτες από Taske Force – Καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων----Ευθύνες στην Εισαγγελία για Μαζιώτη – Αποδίδονται από αστυνομικούς που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την εξαφάνισή του----Η μετανάστευση είναι ευθύνη όλης της Ε.Ε. – Δηλώσεις Σαμαρά και Λέτα----Μουσείο η οικία των Μπενιζέλιων----Η ξηρασία αφάνισε πολιτισμούς της Εποχής του Χαλκού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στο Ασφαλιστικό – Προαναγγέλλουν μειώσεις στις συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) και των ασφαλισμένων στα Ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ και των τραπεζών - Τα νέα μέτρα αφορούν σε πρώτη φάση τους 250.000 ασφαλισμένους που υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν από αυτά τα Ταμεία τα επόμενα χρόνια, χωρίς να αποκλείεται και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης----ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – Στις 3 Νοέμβρη απεργούμε για την Κυριακή αργία----Ορισμένα συμπεράσματα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη δημόσια Υγεία-Πρόνοια----Σήμερα πανστρατιά στη δράση για την απεργία στις 6 του Νοέμβρη----Αντιλαϊκά μέτρα από τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας----ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Τροπολογία-κοροϊδία για το εποχικό επίδομα----Οι «Παρεμβάσεις» στη ΔΟΕ καταψήφισαν τη Γενική Απεργία----ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ Μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις στα πλοία----ΧΑΛΚΙΔΑ – Επίθεση των ΜΑΤ στους απλήρωτους εργάτες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στη νέα ΕΡΤ – Εκνευρισμός στο Μαξίμου με τον (αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης) Π. Καψή – Οι παλιοί παραγωγοί ζητούν ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του καταθέσουν στοιχεία με διευθύνσεις και ονόματα----ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ «ΒΓΟΥΝ» ΠΡΟΣΕΧΩΣ - Ομοβροντία! Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΩΣ 40% ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ – Στην κλίνη του Προκρούστη 250.000 δικαιούχοι----Ο Άδωνις κορόιδεψε τη Γαύδο για τον γιατρό----ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΟΕΕ ΚΑΙ Ο… ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΝΟΤΗΣ----Επιχορήγηση-πρόκληση στις «Νύχτες Πρεμιέρας»----Οι άλλες «Μαρίες» - Τα Ελληνόπουλα που αναζητούνται από το 2010----Φ. Κρανιδιώτης: Τα λάθη της Δεξιάς----Αλ. Τάρκας: Το γερμανικά παιχνίδια----Υγεία: Επανάσταση στις μεταμοσχεύσεις μυελού ακόμα και από μη συμβατό δότη.

ΕΘΝΟΣ: ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ‘ΟΧΙ’ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Τον Ιούλιο είχαμε συμφωνήσει ότι το δημοσιονομικό κενό του 2014 ήταν μηδέν. Πώς έγινε τώρα 2 δις;»----Πρόωρες συντάξεις τέλος από το 2014 – ΜΕΤΕΩΡΟΙ 350.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ----ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – Μαιευτήρια σκανδάλων τα ληξιαρχεία των δήμων----ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Η Βουλή έκοψε τη χορηγία----ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ – Προοπτικές εργασίας για τους δασκάλους----Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ – Πού ποντάρει ο Θρύλος, τι φοβάται η Μπενφίκα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μπλόκο» στα 62 έτη για πρόωρες συντάξεις – ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΔΥΟ ΕΠΩΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο Καμία συνταξιοδότηση κάτω των 62 ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο Μεγάλο ψαλίδι σε όσους φεύγουν κάτω από τα 62----ΣΤΑ ΔΥΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΝΩ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ----Εθνικός στόχος 24 εκατ. τουρίστες και έσοδα 44 δις ευρώ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021----ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – «ΟΧΙ» ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΕΑΣ, ΕΛΒΟ----ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ – Επαίτες 900 παιδιά-φαντάσματα----ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – Καΐκι στις… πλαγιές του Ολύμπου έφτιαξε μοναχός----Μεγάλη βραδιά για Μουρίνιο και Λεβαντόφσκι – ΣΑΛΚΕ-ΤΣΕΛΤΣΙ 0-3, ΑΡΣΕΝΑΛ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-2----Η ΡΙΑΝΑ «ΤΡΕΛΑΝΕ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΡΟΥΧΩΝ----ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 4.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αύξηση 3-15 χρόνια στα όρια σύνταξης – Θύματα 1.500.000 σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες – Ο Στουρνάρας καταδικάζει τους ασφαλισμένους μέχρι το 1992----Από το πρωί μπιλιέτα διαθεσιμότητας σε 3 υπηρεσίες----Ματαιώνει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ολλανδία – ΕΝΩ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ----Οι συνεντεύξεις στον Τύπο… ενοχοποιητικό υλικό! Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ----Ο Άδωνις όπως δεν τον είδατε – ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ----Θάβει πάλι τον έλεγχο των 4 λιστών!----Συγκοινωνίες: απολύσεις και στάση πληρωμών----Συναινετικό «όχι» στα λεφτά για Χρυσή Αυγή.

ΤΑ ΝΕΑ: Βαβέλ για τα μέτρα – Σύγχυση, τριβές και παιχνίδια – Οι Βρυξέλλες διαβεβαιώνουν ότι δεν ζητούν οριζόντια μέτρα αλλά βλέπουν κενό 2 δις – Οι αρμόδιοι υπουργοί «ανοιγοκλείνουν» το παράθυρο για νέες μειώσεις στις συντάξεις – Αυστηρή παρέμβαση Βενιζέλου: «Αναστατώνουν τον κόσμο χωρίς λόγο» - Η έκθεση Ράιχενμπαχ καταγράφει την ύπαρξη 3 δις ευρώ στο ψυγείο----Μήνυμα Μέρκελ: «Σας στηρίζουμε»----ΕΦΟΡΙΑ – ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΥΧΕΡΟΥΣ----ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ – Η χρυσή προίκα της μικρής Μαρίας----Μέτωπο Νοτίων για τη λαθρομετανάστευση στη Σύνοδο Κορυφής----ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΛΙΑΣ – Πεντηκοστά γενέθλια με 100 καλεσμένους και απόντα τον πρώτο Άλμετ----ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ – Οι κανονιές της Ντόρτμουντ χάλασαν τη γιορτή του Αρσέν Βενγκέρ.


Συντάκτης: Δέσποινα Καζαντζιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου