Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ε.Κ.Σ: Δελτίο Τύπου για την Απεγία στις 6/11/2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 - 831ΟΟ - ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 2273027561 # FAX: 2273028440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr


Σάμος, 14 Οκτώβρη 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του ΕΚΣ στην προηγούμενη συνεδρίασή της (18/9/13), εκτιμώντας την ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων, την νέα ανατροπή που έχει ανακοινωθεί για το ασφαλιστικό και την ένταση της φοροληστείας με νέα χαράτσια, κατέληξε να προτείνει στην ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση για Γενική Προειδοποιητική Απεργία στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη.

Επειδή η ΓΣΕΕ όλο το προηγούμενο διάστημα αρκούνταν στο ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων, παρ’ ότι είχε ανάλογες προτάσεις από δεκάδες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Διοίκηση του ΕΚ στην συνεδρίασή της στις 9/10/13 συζήτησε την πρόταση-κάλεσμα του ΠΑΜΕ να πάρουν την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα, με κήρυξη προειδοποιητικής απεργίας στις 23 Οκτώβρη, τα ίδια τα συνδικάτα και ομόφωνα συμφώνησε στην κήρυξη 24ωρης Απεργίας για τις 23 Οκτώβρη. Την ίδια περίοδο ανάλογες αποφάσεις για κήρυξη απεργίας έπαιρναν μια σειρά από σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες.

Η ΓΣΕΕ βλέποντας αυτή την εξέλιξη και φοβούμενη να μην χάσει την πρωτοβουλία κινήσεων αλλά και να μην φανεί ακόμα περισσότερο η ανοχή της αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας για τις 6 Νοέμβρη.

Το Ε.Κ.Σ. συμφώνησε στην ημερομηνία αυτή και καλεί σε συναγερμό τους εργαζόμενους ώστε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, την κοινή συντονισμένη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, των δυνάμεων του κεφαλαίου που χτυπούν το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού. Να ματαιώσουμε τα αντιλαϊκά σχέδιά τους και ν’ ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλλει. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, καλό σχέδιο, καλή ενημέρωση στους εργαζόμενους. 

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τα σωματεία να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στις 6 Νοέμβρη στη πλάτη τους. Να συνεδριάσουν όλα τα Δ.Σ. και ν’ ασχοληθούν με το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας και την οργάνωση της ενημέρωσης στον κλάδο τους. Από μας τους ίδιους εξαρτάται η επιτυχία και η μαζική συμμετοχή στην απεργία και προς τούτο θα πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας και κάθε μορφή δράσης και αγώνα.

Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είναι διατεθειμένα να παραβρεθούν στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των σωματείων ώστε να γίνει καλύτερη ενημέρωση, να μεταφέρουν τις θέσεις του ΕΚ και την εμπειρία τους. Καλά θα είναι για κάθε σωματείο να προηγηθεί συνεννόηση με την γραμματεία του Κέντρου. Βασικός πυρήνας των διεκδικήσεων που θα πρέπει να συμπληρώνεται από κάθε σωματείο είναι :

  • Υπογραφή ικανοποιητικών Κλαδικών Σ.Σ.Ε. και Υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε. για όλους.
  • Υπογραφή Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. με επαναφορά των 751€ ως κατώτερου μισθού στη διαπραγμάτευση.
  • Μέτρα προστασία για τους ανέργους, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και να δοθεί σε όλους. Όχι στην εφαρμογή του Ν. 3986/2011 που στην ουσία καταργεί το επίδομα ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Να δοθεί έκτακτο οικοδομικό βοήθημα.
  • Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος ή άνεργος που δεν θα έχει πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • Να μην γίνει καμιά απόλυση και ν’ ανακληθούν όλες οι απολύσεις. Καμιά διαθεσιμότητα.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια. Να μην κλείσει καμιά σχολική μονάδα και να λειτουργήσουν όλα τα νηπιαγωγεία του νομού.
  • Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν τα κλεμμένα – παρακρατημένα στα ταμεία.
  • Όχι στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
  • Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο. Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου. Οχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο-5μερο-35ωρο

Απεργιακές συγκεντρώσεις

ΣΑΜΟΣ : 10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ : 12 το μεσημέρι στη πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου