Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Η Τ.Γ του ΠΑΜΕ σε κάλεσνα για απεργία στις 6.11.13ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Τ.Γ Ικαριας & Φούρνων του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σαν πρώτο σταθμό απάντησης στα βάρβαρα μέτρα, σε συζήτηση και αποφάσεις για 24ωρη προειδοποιητική ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοεμβρίου.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων! ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!


Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα!

Έχουν στα σκαριά νέο γύρο επίθεσης.

Ø Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Θα το δεχτούμε ή θα παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για δουλειά με δικαιώματα; Θα τους παραδώσουμε και τα δώρα;

Ø Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. Θα το επιτρέψουμε ή θα παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία;

Ø Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. Θα το ανεχτούμε ή θα αγωνιστούμε απέναντι στους φραγμούς στην υγεία και παιδεία, στη φοροεπιδρομή, στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς;

Ø Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ. Θα το δεχτούμε ή θα διεκδικήσουμε μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ουσιαστικές αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας;

Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, να διακοπεί παντού η παραγωγή, να σταματήσει η δουλειά σε κάθε γιαπί, σε κάθε γραφείο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε υπηρεσία .

Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες, συγκρούσεις. Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δε δόθηκε απλόχερα. Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το «κεφάλι κάτω».

Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, με αποφασιστική διάθεση για αγώνα και αντίσταση σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Να πάρουμε όλοι ευθύνη. Να μη μείνει εργάτης, υπάλληλος, άνεργος που δε θα μπει στη συζήτηση. Να μπουν στη μάχη επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές και η νεολαία.

Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.


Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.


Να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις.

Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!

Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες.

Για να ανασάνουμε σήμερα χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Να πιστέψουμε στη δύναμη μας και το δίκιο μας.

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους αυτοαπασχολούμενους , τους αγρότες των νησιών μας.

Να συμμετέχουν ενεργά στην απεργία στις 6 Νοεμβρίου Και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΕΚΣ

ΣΑΜΟΣ : 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο ΙΚΑΡΙΑ : 12 το μεσημέρι στη πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ


15 Οκτώβριου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου