Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ: Ανακοίνωση για τις διωξεις των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Σάμου


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

http://laiki-epitropi-karlovasou.blogspot.com  
LaikiEpitropiKarlovasou@gmail.com



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ


Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου καταδικάζει μία ακόμη προσπάθεια ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος στη Σάμο, αυτή τη φορά απέναντι σε 4 εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Σάμου, οι οποίοι καλούνται σε απολογία από την εισαγγελία Σάμου.

Ο λόγος είναι η κινητοποίηση που έγινε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στις 16 και 17 Σεπτέμβρη, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η αποστολή λίστας με ονόματα δήθεν πλεοναζόντων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με κίνδυνο την αναγκαστική μετακίνησή τους ή ακόμη και την διαθεσιμότητα και, στη συνέχεια, απόλυσή τους.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό, πλέον, πως η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου χρησιμοποιεί και την τρομοκρατία προκειμένου να περιορίσει τους αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία, τη μόρφωση και την ίδια τη ζωή.

Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να σταματήσουν τους αγώνες του λαού απέναντι στο σάπιο εκμεταλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Γι' αυτό και χρειάζεται τώρα όσο ποτέ η οργάνωση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, της νεολαίας στα σωματεία, στα συνδικάτα και στις λαϊκές επιτροπές.

Για να μας βρουν απέναντί τους σε κάθε βρώμικο αντιλαϊκό σχέδιό τους και σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας.


Το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή είναι ιερό!

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων!

Όχι στην κρατική τρομοκρατία!

Να σταματήσει κάθε δίωξη τώρα!



Καρλόβασι, 9 Οκτώβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου