Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας





ΣΑΜΟΣ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής, Αγνή Καλογερή και Θοδωρής Δρίτσας παραβρέθηκαν χτες σε συνάντηση όλων των βουλευτών του Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που έγινε στο κτίριο της Βουλής.

Η συζήτηση που έγινε αφορούσε τα οξυμένα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο Βόρειο Αιγαίο. Ενδεικτικά μερικά από τα προβλήματα που μπήκαν στο τραπέζι ήταν:

· Η αποδρομολόγηση πλοίων για την ετήσια επιθεώρηση στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη χωρίς την αντικατάστασή τους

· Η εκτέλεση μόνο τριών δρομολογίων την εβδομάδα από Πειραιά για Ικαρία και Σάμο

· Η μείωση των δρομολογίων της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας στη Σάμο, Ικαρία, Φούρνους

· Ο αποκλεισμός των νησιωτών κατοίκων λόγω συνεχών καθυστερήσεων και βλαβών

· Οι πεπαλαιωμένοι στόλοι

· Η δρομολόγηση πλοίων αναντίστοιχης κατηγορίας όπως στην περίπτωση της Λήμνου

· Η έλλειψη γενικότερου σχεδιασμού και παρέμβασης απ’ την πλευρά του Υπουργείου.

Το θεσμικό πλαίσιο του οποίου υπεραμύνθηκε ο Υπουργός είναι αυτό που αφήνει ασύδοτες τις εταιρίες να καθορίζουν τις ζωές των νησιωτών και την απομόνωση ή όχι των νησιών τους χειμερινούς μήνες με μοναδικό τους κίνητρο το κέρδος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θεωρώντας απαράδεκτη την τακτική του υπουργείου να πετάει το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες για να λύσουν οι ίδιες τα προβλήματά τους σε συνεννόηση με τους ακτοπλόους, δήλωσαν ότι η ακτοπλοΐα πρέπει να οργανώνεται με βάση τις ανάγκες των νησιών και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών, ότι η ανάγκη για εθνικό φορέα ακτοπλοΐας είναι πια φανερή και επιτακτική, ότι επιτέλους η νησιωτικότητα δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα στο σύνταγμα.

Δήλωσαν τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπαρίσταται στους αγώνες των νησιωτών για επιβίωση, καλύτερη ζωή, καλύτερες συγκοινωνίες.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου