Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση και Αντιφαστιστική Συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων: Μαθηματικού, Οικότροφων, ΜΠΕΣ, ΣΑΧΜ


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟI ΣΥΛΛΟΓΟI: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ, ΜΠΕΣ, ΣΑΧΜ

Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Τσακίζουν τις σπουδές μας υποβαθμίζοντας τα πτυχία μας, συγχωνεύοντας και κλείνοντας τις σχολές μας, καταργώντας τη δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση αναγκάζοντας έτσι πολλά παιδιά να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους για οικονομικούς λόγους, κόβουν τα δωρεάν συγγράμματα και υποβαθμίζουν το επίπεδο σπουδών μας ώστε να έχουν φθηνούς, ευέλικτους και σκυφτούς εργάτες.Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία.Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αγωνιστική γροθιά και αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σε κάθε σχολειό.Οι φοιτητές να στηρίξουν την απόφαση του Δ.Σ. και να απέχουν τη μέρα της απεργίας από τα μαθήματα ώστε να βρεθούν στο δρόμο μαζί με την εργατιά που στενάζει με τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, τους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, τις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.Η Χ.Α. αποτελεί γνήσιο παιδί της αστικής δημοκρατίας και ρόλος της είναι να τσακίσει οποιαδήποτε φωνή και οποιαδήποτε οργάνωση της πάλης πηγαίνει κόντρα στα αφεντικά της. Και τα αφεντικά της είναι το κεφάλαιο, είναι οι εφοπλιστές, είναι οι βιομήχανοι, είναι οι μεγαλοεργολάβοι στους οποίους πουλούσαν προστασία το προηγούμενο διάστημα και σήμερα έχουν αναλάβει την πολιτική τους προστασία. Η Χ.Α. δεν εμφανίστηκε από το πουθενά, δρούσε πολλά χρόνια πριν, αλλά ήρθε τώρα ως αντιμνημονιακή – αντισυστημική δύναμη που κάνει κριτική στο αστικό κοινοβούλιο και τις αστικές κυβερνήσεις ώστε να πατήσει πάνω στην εξαθλίωση και την αγανάκτηση του λαού από την καπιταλιστική κρίση και να αυξήσει την επιρροή της. Αυτό φαίνεται από την ανοχή που έδειχνε η κυβέρνηση τόσο καιρό όπου ενώ δυνάμωνε την καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τη δυσφήμισή του άφηνε στο απυρόβλητο τις ιδέες και την εγκληματική δράση της Χ.Α., η οποία εξαπέλυε ενάντια σε μετανάστες και απεργίες, ιδιαίτερα των ταξικών σωματείων. Η Χ.Α. είναι μέρος του συστήματος και μάλιστα το πιο απάνθρωπο, είναι φασιστική – ναζιστική οργάνωση και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Καλoύμε στις εξής δράσεις:


  • Αντιφασιστική Συναυλία με τίτλο «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», τη Δευτέρα 4/11, στο Σχολικό Συγκρότημα στο Μεσαίο Καρλόβασι, στις 17:00
  • Αποχή από τα μαθήματα και συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη μαζι με το Εργατικό Κέντρο Σάμου:

Συγκέντρωση στο Βαθύ: 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου (Ε.Κ.Σ.)

Προσυγκέντρωση στο Καρλόβασι: 08:00 το πρωί κάτω από το Παράρτημα του Ε.Κ.Σ.

( πρώην Άνθεμις, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα)

Φοιτητές και εργατιά μια φωνή και μια γραθιά.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον,

Δε θα πεθάνει μόνος Τσάκισέ τον!


Τα Δ.Σ. των Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου