Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αναφορά της Αγνής Καλογερή για το πλοίο Θεόφιλος

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 


ΘΕΜΑ: «Απάνθρωπο ταξίδι στην περιπέτεια.»

Δεν πέρασαν είκοσι τέσσερις ώρες από την επίσκεψη -διαμαρτυρία των Ικαριωτών στο υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και η ζωή διέψευσε τον Υπουργό. Οι 132 επιβάτες του ΕΓ/ΟΓ ΘΕΟΦΙΛΟΣ έκαναν ένα ταξίδι «αξέχαστο». Σε συνθήκες «ζωάδικου», καραβιού χωρίς τουαλέτες και μέσα σε ατμόσφαιρα αποπνικτική από μυρωδιά πετρελαίου, το ταξίδι τους μετατράπηκε σε πολύωρη επικίνδυνη εμπειρία.

Τα δικαιώματα του επιβάτη, το περιβάλλον που πρέπει να αρμόζει σε ανθρώπους κατά την διάρκεια του ταξιδιού καθώς και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα πήρε πέρα ο άνεμος που πνέει στο Αιγαίο. Ο άνεμος του κέρδους και της ασυδοσίας των ακτοπλόων, ο άνεμος του γνωστού πλέον ρητού: «Το υπουργείο δεν έχει καράβια»!!

Φαίνεται ότι οι σε εθελούσια βάση φορολογούμενοι εφοπλιστές εν όψει της καλοκαιρινής – τουριστικής περιόδου δοκιμάζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα νέο τουριστικό προϊόν: Το «ταξίδι επιβίωσης στο Αιγαίο». Το νέο reality του αιγαιοπελαγίτη.

Πιστεύοντας ότι ζωή και η αξιοπρέπειά μας δεν μπορούν να υπόκεινται σε εκπτώσεις, ότι οι κάτοικοι των νησιών μας είναι Έλληνες φορολογούμενοι, ίσοι με όλους τους άλλους, καθώς και ότι ο σεβασμός στον άνθρωπο είναι όρος απαράβατος για τις ευνομούμενες πολιτείες σας διαβιβάζω την καταγγελία των επιβατών.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και για την ενημέρωσή μου σχετικά. 


02.12.2013


Η καταθέτουσα Βουλευτής

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου