Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αντιπεριφεριάρχης Σάμου: Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος, 23 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Δερβενακίων 1 ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

Ταχ. Κώδ. : 83 100

Πληροφορίες : Γ. Δρίνη

Τηλέφωνο : 22733 50401

FAX : 22730 – 25444

Ε-mail : ganti@samos.pvaigaiou.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της εταιρικής συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στο έργο «ΦΥΚΗΣΑΠ», του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή πινακίδων σήμανσης του δασικού οδικού δικτύου που είναι διασπαρμένο στον ορεινό όγκο του Καρβούνι. Έως το τέλος του επόμενου μήνα θα ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους. Η σκοπιμότητα της σήμανσης συμβάλει, πέραν της διευκόλυνσης επιτήρησης του ορεινού όγκου, στην πρόσβαση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και στην ασφάλεια των επισκεπτών και χρηστών του δασικού πλούτου του νησιού μας.

Τα μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό και την απομάκρυνση χωμάτινων όγκων από αγροτικό δρόμο της Δημοτικής Κοινότητας Κουμαραδαίων. Πρόκειται για αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης και σύνδεσης, όλης της νότιας συνοικίας του οικισμού των Κουμαραδαίων με το επαρχιακό κεντρικό οδικό δίκτυο.

Μετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες του κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και του κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη, Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου του Κ.Α.Ε.Κ. Σάμου, συνυπογράφτηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η Προγραμματική Συμφωνία για την εκτέλεση έργων και ενεργειών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα LEADER Αλιείας του νομού μας. Πρόκειται για ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που αφορά δράσεις στα νησιά Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, προϋπολογισμού 4.400.000,00 €, με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου