Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Σκάκι: Αργυρό μετάλλιο για την Μαρία Ουρόσεβιτς στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων



Η σκακίστρια του Σ.Ο. Ικαρίας Μαρία Ουρόσεβιτς πήρε μέρος στο 1ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου, ταυτόχρονα σε 14 ελληνικές πόλεις. Συμμετείχαν 128 λύτες και η παίκτριά μας κατέλαβε την δεύτερη θέση μεταξύ των γυναικών! 

 Νικητής της γενικής κατάταξης ήταν ο Θεσσαλονικιός Αντώνης Χατζημανώλης, ένας σκακιστής που έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στο νησί μας.

Μία από τις 14 πόλεις ήταν και ο Άγιος Κήρυκος. Ο διαγωνισμός έγινε στο παλαιό δημαρχείο με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ικαρίας, τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ι. Μελάς». Την πρώτη θέση μεταξύ των μελών του Σ.Ο. Ικαρίας πήρε η Μαρία Ουρόσεβιτς (κατάγεται από τη Σερβία, επισκέπτεται συχνά το νησί μας, αφού έχει αγαπήσει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και διακρίνεται κάθε καλοκαίρι στο διεθνές τουρνουά «Ίκαρος»). Δεύτερος ήλθε ο Γιώργος Τέσκος και τρίτος ο Νίκος Ξενάκης. Παράλληλα οργανώθηκε μικρός τοπικός διαγωνισμός, κυρίως για παιδιά, στον οποίο ξεχώρισαν από τα αγόρια ο 13χρονος Τζουλιάνο Μπεκιράι και από τα κορίτσια η 11χρονη Μαρία-Αντωνία Πασβάνη.

Μια εβδομάδα νωρίτερα (29.12.13), είχε διεξαχθεί Πανικάριος Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων, με συμμετοχή νεαρών λυτών, στον οποίο πρώτευσε ο Στέργιος Γέμελας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών σκακιστικών εκδηλώσεων στον Άγιο Κήρυκο, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τουρνουά μπλιτς (πεντάλεπτες παρτίδες), με συμμετοχή 8 σκακιστών. Τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν ο Γιώργος Ξενάκης, ο Γιώργος Φουρτούνης και ο Νίκος Ξενάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου