Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων: Κάτω τα χέρια από τις συναδέλφισσες μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Ικαρία, 8 Μαΐου 2014 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε τη νέα τροπή που πήρε η «κουλτούρα διαλόγου» που καλλιεργεί η διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης» των σχολικών μονάδων που προσπαθεί με τρόπους ακόμη και παράνομους να επιβάλλει το υπουργείο παιδείας και τα στελέχη διοίκησης: οι δύο συναδέλφισσες που προΐστανται σχολικών μονάδων της περιοχής μας και επέλεξαν την παραίτηση από τη «θέση ευθύνης» ως τον τρόπο να υπερασπιστούν το πνεύμα της σχεδόν καθολικής αντίθεσης του κλάδου συνολικά, των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας και των Συλλόγων Διδασκόντων στην προωθούμενη αξιολόγηση σε όλες τις εκφάνσεις της («αυτοαξιολόγηση» σχολικών μονάδων, ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών) απειλούνται με δίωξη. Από τη συναδέλφισσα Στέλλα Σωτηριάδου, προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Ραχών ζητούνται «έγγραφες εξηγήσεις» για το «γιατί παρέβη το υπηρεσιακό της καθήκον» και «αρνήθηκε να εκτελέσει εντολή» στο έγγραφο που επισυνάπτεται και εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί επικείμενη πειθαρχική δίωξη. Για τη συναδέλφισσα Αθηνά Γλαρού, διευθύντρια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου, παρόλο που δεν της έχει ακόμη αποσταλεί σχετικό έγγραφο, «διαρρέει» επικείμενη δίωξη επίσης. Η υπεράσπιση των συναδελφισσών μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Οι συναδέλφισσες δεν είναι και δε θα μείνουν σε καμιά περίπτωση μόνες τους.

Καμία διαδικασία δίωξης να μην αρχίσει για τις συναδέλφισσες.
  • Καλούμε σε κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Μαΐου στη Διεύθυνση Π.Ε. Σάμου.
  • Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (8-11 και 1-4) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση και ζητάμε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να κηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2) για να μπορεί να γίνει μετακίνηση στη Σάμο, καθώς και να στείλει κλιμάκιο του Δ.Σ.
  • Καλούμε το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου να συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας.
  • Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ικαρίας, των Φούρνων και της Σάμου, το Εργατικό Κέντρο, άλλους φορείς και συλλογικότητες να πάρουν θέση, να συμβάλλουν στην κινητοποίηση και να εκδώσουν ψηφίσματα στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου