Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου: Ανακοίνωση για διώξεις εκπαιδευτικών

Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου
Σάμος, 12/5/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, προϊστάμενους των σχολείων, που υπέβαλαν πρόσφατα τις παραιτήσεις τους, στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά . Αρνήθηκαν δηλαδή να συνδράμουν το αντιδραστικό έργο της λεγόμενης αξιολόγησης, που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση και να γίνουν το μακρύ χέρι της διοίκησης για να επιβληθεί η αντιλαϊκή πολιτική στο σχολείο και στην εκπαίδευση.

Η επιλογή των συγκεκριμένων συναδέλφων να αρνηθούν τα ψίχουλα του προϊσταμένου και να σταθούν αγωνιστικά με τη μεριά των μορφωτικών αναγκών των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, των συναδέλφων εκπαιδευτικών, δίνει αποστομωτική απάντηση στην αντιδραστική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης.

Ο μοχλός της αντιδραστικής αξιολόγησης αναδείχνει ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης (και όχι μόνο) θα αναγκαστούν πλέον να επιλέξουν μεριά: είτε με τον κλάδο και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του λαού μας είτε με την κυβέρνηση, το αστικό κράτος και την πολιτική της ΕΕ. Σήμερα τελείωσαν τα λόγια, μετράνε οι πράξεις!

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που παραιτήθηκαν, δείχνουν το δρόμο!!!

Το δρόμο της παραίτησης τραβούν και όσοι διευθυντές ,πείστηκαν από την ίδια τη ζωή ότι αλλάζει ο ρόλος του διευθυντή του σχολείου: από συντονιστής παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας του σχολείου γίνεται μάνατζερ, αξιολογητής σήμερα που αύριο θα υπογράψει και απολύσεις.


Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Στέλλα Σωτηριάδου, προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ραχών Ικαρίας και καταγγέλλουμε τη δίωξή της και την προσπάθεια τρομοκράτησής της, καθώς και όλων των συναδέλφων μας, από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου κ. Παναγιώτη Ζαβουδάκη. Μπροστά στην εντολή της διοίκησης να δημιουργήσει ομάδες αυτοαξιολόγησης στο σχολείο της με δεδομένη την άρνηση του συλλόγου διδασκόντων και ενάντια σε αυτή, επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης, έτσι ώστε να μην εξαναγκαστεί να βοηθήσει στην εφαρμογή της «αξιολόγησης». Όμως ο προϊστάμενος Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Σάμου την εγκαλεί πλέον για «άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας» και για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», ενώ η παραίτηση της συναδέλφου δεν έχει συζητηθεί ακόμα στο αρμόδια όργανο (ΠΥΣΠΕ Σάμου).

Συνάδελφοι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας, Οι όποιες προσπάθειες τρομοκράτησης της κυβέρνησης και της διοίκησης θα μας βρουν ενωμένους, οργανωμένους και απέναντι τους.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα περάσουν!

Κανείς συνάδελφος μόνος του!

Η τρομοκρατία της διοίκησης δε θα περάσει!

Η Ε.Γ του Νομαρχιακού Τμήματος της Σάμου Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου