Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ηχογραφήσεις Ικαριακής παραδοσιακής μουσικής


Η εκπoμπή «Επιστροφή στη ρίζα» και το Ράδιο Ικαρία 87,6 fm, εγκαινιάζουν και παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ικαρία, ηχογραφήσεις Ικαριακής παραδοσιακής μουσικής. 
Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι, όσο το δυνατόν, η κάλυψη και διαφύλαξη ενός μεγάλου τμήματος της μουσικής παράδοσης του νησιού σαν αρχειακό υλικό για τις επόμενες γενιές, αλλά και η διάδοση του παραδοσιακού μουσικού ιδιώματος της Ικαρίας, μπροστά στον κίνδυνο αλλοίωσής του. 

Έτσι, πρωτίστως ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες μουσικοί, άντρες και γυναίκες του νησιού, από όλα τα μέρη της Ικαρίας, ηχογραφούν παραδοσιακά τραγούδια με βιολιά , λαούτα, λύρες και τσαμπουνοφυλάκες, προσδιορίζοντας, ο καθένας με τον τρόπο του και σεβόμενος το παραδοσιακό ηχόχρωμα, τα τραγούδια που άκουγε μικρός, τα τραγούδια που του έμαθαν οι μεγαλύτεροι και τα τραγούδια που διασκέδαζαν τους χωριανούς και φίλους του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Ένας μεγάλος αριθμός μουσικών περνά από το στούντιο του Ράδιο Ικαρία 87,6 fm, ηχογραφώντας -και μιλώντας ενίοτε και ζωντανά- στην εκπομπή κάθε Δευτέρα 7 με 8 το απόγευμα.

 Για επικοινωνία, απορίες, συμμετοχές παρατηρήσεις η ότι άλλο στα Τηλ: 697 6318325 & 697 4422320. 
 
Το Ράδιο Ικαρία 87,6 θα σας κρατά ενήμερους μέσω της σελίδας του και του Ikariamag.gr
Διαβαστε το πρώτο θέμα στο ikariamag εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου