Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Λ.Α.Σ Ικαρίας: Η πολιτική βαρβαρότητας στην Υγεία: Kριτήριο ψήφου

Η πολιτική βαρβαρότητας στην Υγεία: Kριτήριο ψήφου 

Ο Λεωνίδας Παπαδημητρίου, 56 χρόνων, με αισθητικοκινητική πολυνευροπάθεια άνω και κάτω άκρων που άρχισε από το 2006, με 2 εμφράγματα, 3 επεμβάσεις «μπαλονάκι», σακχαρώδη διαβήτη, είχε σταματήσει να εργάζεται λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Για να μπορέσει να ζήσει προσπαθούσε να πάρει ένα επίδομα, μια σύνταξη για να βοηθήσει την οικογένειά του. Ήταν παντρεμένος με ένα παιδί που σήμερα είναι 13 χρόνων. Όπως κατήγγειλε η οικογένειά του, πέρασε δύο φορές από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ. Την πρώτη φορά, 7/11/2013, παρά το ότι πήγε όλες τις εξετάσεις από το Ναυτικό Νοσοκομείο, τον έκοψαν λέγοντάς του ότι χρειάζεται να κάνει επιπλέον εξετάσεις. Τη δεύτερη φορά πέρασε από το ΚΕΠΑ στις 13/3/2014 προσκομίζοντας τις εξετάσεις που του ζήτησαν. Τον έκοψαν ξανά, αυτή την φορά με τη δικαιολογία ότι στα ιατρικά έγγραφα που υπάρχουν είναι "φουσκωμένη" η κατάσταση της υγείας του(!) και του ζητούν να κάνει κι άλλες εξετάσεις. Την ίδια μέρα, παθαίνει κι άλλο έμφραγμα και οξύ πνευμονικό οίδημα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", στο καρδιολογικό τμήμα. Οι γιατροί, παρά την άσχημη κατάστασή του, τον έσωσαν και τον έβαλαν στην Εντατική.



Μετά δυο μέρες, όπως δηλώνει η γυναίκα του, τη φωνάζουν από το Νοσοκομείο και της ζητούν το βιβλιάριο Υγείας. Η γυναίκα τους λέει ότι ο άντρας της είναι άνεργος. Την επόμενη μέρα τον βγάζουν από την Εντατική και μια μέρα μετά, πεθαίνει στα χέρια της γυναίκας του από ανακοπή. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", που θεωρείται δημόσιο νοσοκομείο, ζητά, όπως καταγγέλλουν οι δικοί του άνθρωποι, να πληρώσουν 1.655 ευρώ για την νοσηλεία, παρά το ότι τους είχαν πει πως ο Λ.Π. ήταν άνεργος και δεν είχε ούτε να φάει. Μάλιστα, από το νοσοκομείο τους είπαν ότι αν σε 4 μήνες δεν καταβάλουν το ποσό θα το στείλουν στην εφορία.

Αυτή είναι η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, που έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία, θεραπεία, από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οδηγώντας τους στην απόγνωση ακόμη και στο θάνατο.

Με αυτόν τον τραγικό αλλά σαφέστατο τρόπο αποδεικνύεται πως λειτουργεί το σύστημα και πού οδηγούνται οι άποροι και οι άνεργοι που δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Ο τόπος μας είναι μακριά από την Αθήνα αλλά είναι ίδιες ή αντίστοιχες οι τραγικές συνθήκες που ζούμε στον τομέα της Υγείας, που η ζωή μας κρέμεται από μια κλωστή, από την καλή μας την τύχη, ή από την γερή την κράση μας.

Στη θέση του άτυχου Λεωνίδα Παπαδημητρίου, μπορεί να βρεθεί ο καθένας από εμάς. Γιατί ποιος μπορεί να ισχυριστεί σήμερα ότι στον τόπο μας μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι ζούμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι μας αν κάτι συμβεί σε εμάς, στα παιδιά μας, στην οικογένεια μας, στο γείτονα μας, σε οποιονδήποτε;;

Και πως μπορεί να μην είναι προτεραιότητα η παροχή σε όλους δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η πρόληψη στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, στις γειτονιές, παντού;;

Για αυτό και πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου ακριβώς αυτό, το ότι δηλαδή μας στερούν βίαια ότι δικαιούμαστε, ότι πρέπει να πληρώνουμε πανάκριβα όποια παροχή Υγείας έχουμε ανάγκη, ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή η δική μας και των οικείων μας, και αυτό έχει αιτία, «όνομα και επίθετο», είναι η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, είναι η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων και στον τόπο μας που στήριξαν, ανέχτηκαν, συμφώνησαν, δεν κατήγγειλαν, είπαν και έκαναν ελάχιστα για την Υγεία, και την ίδια στιγμή «διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους» για την ίδρυση και λειτουργία με δικά μας έξοδα ενός ιδιωτικού ερευνητικού κέντρου που θα μελετά την μακροζωία στην Ικαρία!! Για ποια μακροζωία μιλάνε όταν αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, που την έχουν στηρίξει με διάφορους τρόπους βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας σήμερα;;

Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου ποιος έχει σε πρώτη προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, παλεύει για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, για πλήρη και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας- πρόνοιας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για αυτό και στις εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου, η κατάσταση στον τομέα της Υγείας, το ποιοι την έφεραν σε αυτό το σημείο, η περιπέτεια του άτυχου Λεωνίδα Παπαδημητρίου και της οικογένειας του, και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, άνεργων, ανασφάλιστων, που τραβάν τον δικό τους Γολγοθά πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου.

Για να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, για να καταδικαστεί και για να μπει φραγμός σε αυτήν ακριβώς τη βάρβαρη, θανατηφόρα πολιτική.

Για να δώσουμε δύναμη στη δική μας φωνή, στον δικό μας αγώνα!

Να στηρίξουμε αυτό που πραγματικά δίνει ελπίδα και προοπτική.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ


Μπουζάκη Καλλιόπη

Υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ικαρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου