Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Λαϊκή Συσπέιρωση: Δελτίο Τύπου για το Ναυάγιο στη Σάμο

Το Λιμεναρχείο Σάμου επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας(5-5-2014) αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου και Δήμου Σάμου αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές Δημ. Μαυρατζώτη και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Βάσω Βρυνιώτη πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκαν από τους αξιωματικούς του Σώματος για τις πιθανές αιτίες του τραγικού συμβάντος, για τα θύματα του ναυαγίου και ζήτησαν και πήραν πληροφορίες για την κατάσταση και την περίθαλψη των διασωθέντων.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέλαβαν τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και ζητούν:


  • Την πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα των διασωθέντων, την εξασφάλιση διερμηνείας και νομικής υποστήριξης, την φιλοξενία τους και την εξασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
  • Τέλος υπογράμμισαν την απαίτηση να σταματήσει το καθεστώς εγκλωβισμού των μεταναστών στη χώρα μας και να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους για τις χώρες προορισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου