Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Λ.Α.Σ Ικαρίας: Ανακοίνωση για την 11η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ικαρία, 24 Ιουνίου 2014


Κατά την διάρκεια της 11ης συνεδρίασης του Δ.Σ του δήμου Ικαριας στις 23/6/14 οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποστήριξαν τα εξής: 


Σχετικά με την υπόδειξη εκπροσώπων στη Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας : Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δηλώσαν ότι : 


Θεωρούμε απαράδεκτη την διάταξη της ΚΥΑ 4121 /1990 που ζητεί την πρόταση του Δημοτικού συμβούλιου για την εκπροσώπηση του στην λιμενική επιτροπή , ορίζοντας παράλληλα τον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης ως αρμόδιο για την επιλογή του αντιπροσώπου που προτείνει το δημοτικό συμβούλιο χωρίς να προσδιορίζει τα κριτήρια με τα οποία γίνετε η επιλογή αυτή. 


Πιστεύοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν λαμβάνει πρόνοια για την εκπροσώπηση στην Λιμενική επιτροπή όλων των περιοχών που οι λιμένες τους υπάγονται διοικητικά στην εν λόγο επιτροπή. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ να προβεί άμεσα σε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που θα αποκαθιστά τις προαναφερθείσες ανακολουθίες ως προς την εκπροσώπηση των τοπικών κοινωνιών και των ΟΤΑ στις Λιμενικές επιτροπές . 



Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις και πιστεύοντας ότι η εκπροσώπηση της τοπικής διοίκησης των νησιών μας πρέπει να λαμβάνει υποψιν τόσο την εκπροσώπηση όλων των περιοχών που έχουν λιμάνι όσο και την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, όπως αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίξει την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνεργασία των δήμων της περιφερειακής ενότητας Ικαρίας με την Λιμενική επιτροπή του νεοσύστατου Λιμενικού ταμείου Ικαρίας.

Η πρόταση μας περιλαμβάνει τους: 1) Τσαντέ Στέφανο (Δημοτικό σύμβουλο, συνταξιούχο ναυτικό, μέλος του συλλόγου αλιέων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών) από την Δ.Ε Αγίου Κηρύκου, 2) Ανδριώτη Θεόδωρο (Επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού με εμπειρία στο αντικείμενο) από την Δ.Ε Ευδήλου, 3) Κυπραιο Νικόλαο από τον δήμο Φούρνων (Εν ενεργεία ναυτικό και αλιέα πρώην πρόεδρος του συλλόγου αλιέων Φούρνων), 4) Ρουστά Πέτρο (Ναυτιλιακό πράκτορας που δεν έχει προταθεί από τον σύνδεσμο των ναυτιλιακών πρακτόρων). Με πρακτορεία και στα δυο λιμάνια της Ικαρίας.

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Σχετικά με την υπαγωγή των οφειλετών του δήμου στην ρύθμιση οφειλών που προβλέπει ο Ν.4257/2014, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δηλώσαν ότι : « Συμφωνούμε με την ένταξη του δήμου στην διαδικασία που προβλέπει ο νόμος έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι οφειλέτες του δήμου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των υπηρεσιών του δήμου, προτείνοντας μάλιστα να καθοριστεί ο αριθμός των δόσεων στο μέγιστο δυνατό που προβλέπει ο νόμος (24 μηνιαίες δόσεις)». 


Παράλληλα εξέφρασαν επιφύλαξη ως προς τον αριθμό των οφειλετών που πρέπει να ενταχτούν στην ρύθμιση, αφού δεν παρουσιάστηκε συγκεκριμένη εικόνα από την απερχόμενη πλειοψηφία, ως προς τον αριθμό των οφειλετών, το ύψος της συνολικής οφειλής, την προέλευση των οφειλών, και τις υπηρεσίες στις οποίες υπάρχουν εκκρεμότητες.

Ενημέρωση την οποία δεσμεύτηκε η πλειοψηφία ότι θα κάνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο (μέχρι 3/7/2014). Η απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη .

3. Σχετικά με την αξιολόγηση του προσωπικού των Δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ, (θέμα το οποίο συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσο πριν της εκλογές όσο και μετά): Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε μεταξύ άλλων ότι , «Δεν υπακούμε στις εντολές της κυβέρνησης. Δεν στέλνουμε καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων, διεκδικούμε την κατάργηση του νόμου στην πράξη». Επισημαίνοντας πως «μέσω και της προωθούμενης "αξιολόγησης", η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους, που θα υπηρετεί ακόμα καλύτερα τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνονται και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και οι απολύσεις». Τέλος κατέθεσε το ακόλουθο σχέδιο απόφασης, «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο 4250/14, δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών διεκδικώντας, την εξασφάλιση σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους χωρίς καμία εξαίρεση, αποφασίζοντας : 


Να καταδικάσει την προωθούμενη αξιολόγηση, την πολιτική των απολύσεων και τη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζομένους και το λαό των νησιών μας για την κατάργηση του νόμου.
 

Να διεκδικήσει τη μη εφαρμογή του νόμου 4250/14, 

Να καλέσει τον δήμαρχο να μην προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών. 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας αποφασίζει τέλος, οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε "αξιολογήσεις" που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας»

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μετά και από την παρέμβαση του συλλόγου εργαζομένων στους δήμους Ικαριας και Φούρνων έγινε ομόφωνα δεκτή από τους παριστάμενους δημοτικούς σύμβουλους (Απουσίαζε ο δήμαρχος, τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ένας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο σύμβουλος της ΑΣΠΙ). Κάνοντας την απόφαση του δήμου Ικαριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου