Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ: Ανακοίνωση για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε την προσφιλή της μέθοδο για να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργαζομένων ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ αυτή τη φορά τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ. Η επίταξη του συνόλου των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη». Αυτό σημαίνει καταστολή, συκοφάντηση, τρομοκρατία και φόβος και σκυμμένα κεφάλια σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αυτό κάνει σήμερα με τους απεργούς της ΔΕΗ, χθες με τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό, τους καθηγητές, αύριο σε κάθε εργαζόμενο που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση από όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, γιατί η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας αφορά όλο τον ελληνικό λαό, όχι μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθούν από αυτές τις ενέργειες, αλλά με τον οργανωμένο αγώνα να τσακίσουν τον αυταρχισμό και αυτούς που τον προωθούν. Αναγκαία είναι η οργάνωση και η συνέχιση του αγώνα στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κυβέρνηση, γιατί η επίθεση δεν θα σταματήσει με την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.

Επακόλουθο της ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης θα είναι: η συνέχεια της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, η παραπέρα μείωση μισθών- παρά τις κυβερνητικές «διαβεβαιώσεις» ότι οι εργαζόμενοι είναι διασφαλισμένοι είτε μείνουν στη ΔΕΗ, είτε μετακινηθούν στη «μικρή ΔΕΗ»-, η επιπλέον αύξησης της τιμής της kwh για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο τον λαό να καταδικάσουν την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Να ορθώσουμε από κοινού τοίχο αντίστασης και ανατροπής ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την μικρή ΔΕΗ. Βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρο ολόκληρη την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που προωθείται εδώ και χρόνια από την Ε.Ε και τις ελληνικές κυβερνήσεις, με την αρωγή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στα πλαίσια των ενεργειών μας κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ καλούμε τον λαό:

- Στη σύσκεψη-συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τετάρτη 9 Ιούλη, ώρα 7.30μμ,στην αίθουσα του Ε.Κ στο Βαθύ, με θέμα: «Οι θέσεις του ταξικού κινήματος για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ

- Στην από κοινού σύσκεψη-συγκέντρωση των σωματείων ΕΤΕ-ΔΕΗ Σάμου- Ικαρίας και Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας-Φούρνων την Τετάρτη 9 Ιούλη ώρα 8.30μμ,στην αίθουσα του Π.Δημαρχείου στον Αγιο Κηρύκο με θέμα: «Η αξιολόγηση στο δημόσιο & η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας σαν όψεις του ίδιου νομίσματος της αντιλαϊκής πολιτικής».

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου