Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ στην Ικαρία



40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ στην Ικαρία


Με το σύνθημα:

«Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων..»

συνεχίζουμε.... (από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη) 

γιορτάζουμε φέτος τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη στιγμή στη διαδρομή της ΚΝΕ, αλλά και συνολικά για το λαό και τη νεολαία που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το Φεστιβάλ, το έχουν κατοχυρώσει στη συνείδηση και στην πράξη σαν το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό νεολαιίστικο γεγονός, σαν θεσμό με βαθιές ρίζες και κύρος. 

Έτσι και στα νησιά μας, το Φεστιβάλ αφού ταξίδεψε στους Φούρνους, στον Άγιο Κήρυκο, στον Εύδηλο και στις Ράχες, καταλήγει στο Καραβόσταμο (στο Ρέμα), την Κυριακή 10 Αυγούστου.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν μικρά αφιερώματα. Δημιουργικός παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους. Έκθεση βιβλίου. Έκθεση φωτογραφίας. 

Θα λειτουργήσει στέκι νέων.

Θα χαιρετίσει ο νέος δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος. 

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Μαρίνο Μακρή μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Με τις θαυμάσιες μουσικές τους θα μας ταξιδέψουν ο Βασίλης Σκούτας, ο Δημήτρης Μηταράκης, ο Σπύρος Χαϊκάλης και η παρέα τους, σε ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα και λαϊκά.

Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Καλούμε τους νέους και τις νέες του νησιού, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους τους Ικαριώτες, τους φίλους και τους επισκέπτες του νησιού μας να πάρουν μαζικά μέρος και στην κεντρική εκδήλωση, να κουβεντιάσουν και να τραγουδήσουν μαζί μας και να συναντηθούμε κάτω από το σύνθημα του Φεστιβάλ.

Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους, στο μπόι των ιδανικών μας, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν, για έναν κόσμο, μια κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων, για το σοσιαλισμό- κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου