Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το μπάσκετ ταξιδεύει στην Ικαρία


Ο Δήμος Ικαρίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καλεί την νεολαία του νησιού μας να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις με θέμα «Γνωριμία με το άθλημα του μπάσκετ - η συμβολή του στη θωράκιση της προσωπικότητας και της υγείας της νεολαίας». Ο Κώστας Μίσσας (τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και Ομοσπονδιακός προπονητής) φιλοξενείται από το Δήμο Ικαρίας το 3ημερο 7-9 Νοέμβρη 2014, με στόχο οι νέοι του νησιού να γνωρίσουν καλύτερα το λαοφιλές αυτό άθλημα όχι μόνο μέσα άλλα και έξω απ΄ τις γραμμές του γηπέδου.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 7/11 :

(Απόγευμα ώρα 18:00) : Παρουσίαση του αθλήματος – προπόνηση με τον Κ. Μίσσα στο Χριστό Ραχών. Συνάντηση με τα σωματεία της περιοχής.

20:00 Ανοιχτή εκδήλωση για την νεολαία των Ραχών στην αίθουσα του Χριστού με θέμα: «Το μπάσκετ στην περιφέρεια. Προβλήματα στην πρόσβαση των νέων». Ομιλητής: Μίσσας Κώστας.




Σάββατο 8/11 :

(Πρωί 11:00) Παρουσίαση του αθλήματος – προπόνηση με τον Κ. Μίσσα στον Έυδηλο

19:30 - (αίθουσα δήμου στον Έυδηλο) Εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Μίσσα με θέμα: «Η συμβολή του μπάσκετ στη θωράκιση της προσωπικότητας και της υγείας της νεολαίας».



Κυριακή 9/11:

Πρωί 11.00 (Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου) Παρουσίαση του αθλήματος – προπόνηση με τον Κ. Μίσσα

Απόγευμα 18:30 (αίθουσα συνεδριάσεων παλιού δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο)

Εκδήλωση - Συζήτηση με τον Κώστα Μίσσα. «Το Μπάσκετ πολύτιμο εργαλείο για την θωράκιση της προσωπικότητας των νέων . Προβλήματα και απαιτήσεις της νεολαίας». Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.


Δευτέρα 10/11 : Αναχώρηση αντιπροσωπείας Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο δήμος Ικαρίας πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα της νεολαίας και όχι πολυτέλεια, προσπαθεί με αφετηρία αυτό το τριήμερο δραστηριοτήτων που διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Να αναδείξει :
  • Τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα όσο αφορά στην ενασχόληση με ένα άθλημα.
  • Τις πρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν ιδιαίτερα στην περιφέρεια. 
  • Τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και όσων την στηρίζουν), που οδηγούν τους δήμους να παρέχουν εγκαταστάσεις και αθλητικές δραστηριότητες ανταποδοτικά, επιβαρύνοντας την τσέπη της λαϊκής οικογένειας προκειμένου να υπάρχει δραστηριότητα και να συντηρούνται οι υποδομές.



Όλα αυτά την ίδια στιγμή που :
  •  Οι περικοπές στην χρηματοδότηση των ομοσπονδιών αναγκάζουν τα αθλητικά σωματεία να επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς προκειμένου να λειτουργήσουν. 
  •  Οι ώρες της Φυσικής Αγωγής μειώνονται στα σχολεία.
  •  Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των παχύσαρκων, και υπέρβαρων παιδιών στην χώρα μας με ολέθριες συνέπειες για την υγεία. 



Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



O δήμος Ικαρίας διεκδικεί:
  • Άμεση χρηματοδότηση για την οργάνωση προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, χωρίς ανταποδοτικά τέλη.
  • Άμεση χρηματοδότηση για την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων προκειμένου οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις (στάδια, γήπεδα, γυμναστήρια, σχολικοί χώροι και αίθουσες) να είναι κατάλληλες για χρήση και αγώνες.

Διεκδικούμε από το κράτος:
  •  Χρηματοδότηση και επιστημονικό δυναμικό ώστε κάθε νέος και νέα να χαίρεται το δικαίωμα στον αθλητισμό.
  •  Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στις Ράχες με βάση τις μελέτες του Δήμου που έχουν ολοκληρωθεί.
  • Ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τις υποδομές στα ανοικτά γήπεδα (χλοοτάπητες, ανέγερση αποδυτηρίων στο γήπεδο Ραχών) 

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου