Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εργατικό Κέντρο Σάμου – Ν.Τ ΑΔΕΔΥ - Συνδικάτο Οικοδόμων - Σωματείο Επισιτισμού - (ΕΤΕ/ΔΕΗ) - Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας - Σύλλογοι οικισμών Ικαρίας – Παροικιακές οργανώσεις Αττικής 



Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, 

Ο Δήμαρχος Ικαρίας σε πρόσφατη συνέντευξη του (21/10/2011 Ράδιο Ικαρία) αναφερόμενος στης κινητοποιήσεις μας για τα ζητήματα υγείας στην Ικαρία ανάμεσα στα αλλά είπε ότι «Δε μπορούμε συνέχεια να πουλάμε τρόμο. Δε γίνεται να μην επιτρέπουμε στον αγροτικό ιατρό να πάει πχ από το Καρκινάγρι στις Ράχες, αυτά είναι αγριανθρωπισμοί. Δε πρέπει να προπηλακίζουμε τους γιατρούς, να κάνουμε φυσικά τις υποδείξεις μας αλλά να σεβαστούμε τον κόπο των ανθρώπων». Λόγω του ότι ο δήμαρχος αναπαράγει (θέλουμε να πιστεύουμε από άγνοια) μια παραπλανητική, συκοφαντική, φιλολογία που πιστεύαμε ότι είχε κλείσει τον κύκλο της μετά από της δημόσιες τοποθετήσεις μας (9/9/11 & 5/10/11) για το θέμα , αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε εκ νέου. 

Τον Σεπτέμβριο αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Φορέων για την Υγεία στην προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του Νοσοκομείου Ικαρίας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές από τις μονάδες Υγείας στα νησιά μας με τα κενά σε αγροτικούς γιατρούς αλλά και σε γιατρούς ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα συζητήσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για το αγροτικό ιατρείο στις Ράχες όπου από την 1η του Σεπτέμβρη δεν υπηρετεί αγροτικός γιατρός, για το Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο όπου υπάρχει πρόβλημα στις εφημερίες καθώς εκεί υπηρετούν μόνο δυο γιατροί, για τον Μαγγανίτη που μένει χωρίς γιατρό καθώς η γιατρός που υπηρετεί εκεί καλείται για εφημερίες στον Εύδηλο ή στις Ράχες, για τα νησιά των Φούρνων όπου καλύπτονται μόνο από έναν αγροτικό γιατρό. Εξαιτίας ακριβώς αυτών των δραματικών ελλείψεων στη συνταγογράφηση σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει το νοσηλευτικό προσωπικό, και αυτό ακριβώς σημειώσαμε στη διοικήτρια του Νοσοκομείου ότι δηλαδή είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υπάρχουν τόσο μεγάλα κενά και ελλείψεις σε γιατρούς στις μονάδες υγείας των νησιών μας. Αυτή η διαμαρτυρία μας έγινε αφορμή για μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι σε μέλη του Συντονιστικού, απέναντι συνολικά στο Συντονιστικό και τελικά απέναντι στους πολύχρονους αγώνες μας για την Υγεία. Επίθεση συκοφαντική, παραπλανητική, με σωρεία αναληθειών και ανακριβειών που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες μας και το ήθος μας. Ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω: 

· Ουδέποτε κανένα μέλος του Συντονιστικού έκανε υποδείξεις για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας. 

· Ουδέποτε κανένα μέλος του Συντονιστικού χρησιμοποίησε απαξιωτικό ή οποιονδήποτε άλλο χαρακτηρισμό για γιατρό, για νοσηλευτή, η άλλο εργαζόμενο στον χώρο της υγείας. 

· Ουδέποτε προκλήθηκε, εξυβρίστηκε, προπηλακίστηκε, κλπ, η ειδικευμένη γιατρός του Κέντρου Υγείας στον Εύδηλο. Αντίθετα έγινε προσπάθεια να συζητήσει μαζί της αντιπροσωπεία του Συντονιστικού, προσπάθεια που έληξε «άδοξα» καθώς η γιατρός δεν δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. 

Αυτά ως προς το τι διημείφθη και το τι έγινε στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο. Ότι άλλο «ακούγεται», «κυκλοφορεί», «βεβαιώνεται» εκτός του ότι είναι επικίνδυνο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αποπροσανατολίζει για τις αιτίες αυτής της κατάστασης, από το ποιος φταίει, τι πρέπει να γίνει και ποια είναι λύση και χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για να μένει στο απυρόβλητο η εγκληματική κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει τις μονάδες υγείας των νησιών μας σε αυτή την κατάσταση, και συνολικά βάζει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου