Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση για σύσκεψη φορέων 22-01-2012 με θέμα την ακτοπλοΐα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ-

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ -

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες
Τις προηγούμενες μέρες ο νομός μας βρισκόταν σε 48ωρη κινητοποίηση με πανεργατική απεργία για τις υπηρεσίες που κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, για τα αβάσταχτα χαράτσια, για τους γιατρούς που δεν έχουμε, τα φάρμακα που πληρώνουμε πανάκριβα, τη νέα καρατόμηση των μισθών και των συντάξεων, τη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, τις απολύσεις, την εφεδρεία και η ανεργία, για τη μαζική φτώχεια και εξαθλίωση, για τα εκρηκτικά τοπικά μας προβλήματα.
Το ποτήρι της λαϊκής αγανάκτησης έχει ξεχειλίσει με τη δρομολόγηση του υπέργηρου «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» στη γραμμή των νησιών μας.
Η ΑΝΕΚ Lines έκανε έναν εκβιαστικό ελιγμό βγάζοντας προσωρινά από τα πλάνα της το λιμάνι του Ευδήλου. Το γεγονός ότι από σήμερα ο Εύδηλος επανήλθε στα πλάνα και εκδίδονται εισιτήρια καθόλου δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Κυβέρνηση- εφοπλιστές θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον εκβιασμό- πιθανόν το χτεσινό να ήταν μια δοκιμή - προκειμένου να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα το όποιο «σαπάκι» στις γραμμές μας.
Έτσι και αλλιώς είναι αδίστακτοι οι εφοπλιστές: στο όνομα των κερδών τους θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, δρομολογούν υπέργηρα σαπάκια και με πανάκριβο εισιτήριο, καθορίζουν δρομολόγια κατά τα μέτρα τους, επιβάλλουν ακτοπλοϊκούς αποκλεισμούς (η νότια πλευρά της Ικαρίας για πολλά χρόνια έμενε χωρίς πλοίο τον χειμώνα)
Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος του κυβερνητικού «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, δηλαδή η δια «πυρός και σιδήρου» επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και εν προκειμένω των ακτοοπλόων εφοπλιστών, το τσάκισμα κάθε λαϊκού δικαιώματος, δηλαδή το δικαίωμα των Ικαριωτών στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και στην προσέγγιση πλοίου και στα δυο λιμάνια της Ικαρίας, το δικαίωμα του να ταξιδεύει κανείς με σύγχρονα, ασφαλή και με φτηνό εισιτήριο πλοία. Άλλωστε αυτό που συμβαίνει δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υλοποίηση του εκβιασμού του υφυπουργού κ. Γεωργιάδη. «..… εάν εσείς συνεχώς κάνετε κινητοποιήσεις στα λιμάνια είτε στον απόπλου είτε όπου πηγαίνει το πλοίο η εταιρεία θα σταματήσει να εκτελεί το δρομολόγιο και ως αποτέλεσμα αυτού δεν θα υπάρχει κανένα άλλο πλοίο στη γραμμή.»
Αναδεικνύεται ο ρόλος της δημοτικής και της περιφερειακής αρχής ως φερέφωνα των ισχυρισμών της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», ως στυλοβάτες στην ουσία αυτής της πολιτικής, οι οποίοι ενώ ήταν εκκωφαντικά σιωπηλοί και προκλητικά απόντες από όλες τις κινητοποιήσεις του Ικαριώτικου λαού το προηγούμενο διάστημα, μόνο για να σώσουν τα προσχήματα παίρνουν αποφάσεις χωρίς στην πράξη να κάνουν τίποτα. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις τους ότι για τα προβλήματα που βιώνουμε φταίει το «Αθηνοκεντρικό κράτος» και οι «άφρονες ενέργειες των μανδαρίνων της κεντρικής διοίκησης».
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και για να οργανώσουμε την συνέχεια των αγώνων μας και την αντίδραση μας απέναντι στην εφοπλιστική αυθαιρεσία και την κυβερνητική αναλγησία καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού σε σύσκεψη


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΔΗΛΟΥ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


ό Φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύγχρονα πλοία μέσα από έναν φορέα ανάπτυξης της ναυπηγικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
ό Πλοίο 365 μέρες το χρόνο και εξυπηρέτηση των εσωτερικών γραμμών
ό Όχι στην άρση του καμποτάζ
ό Πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
ό Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Ικαρία, 20 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου