Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

O Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, προς τους ελαιοτριβείς του Νομού

                                                                                         
     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Σάμος,  20 Μαρτίου 2012
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση     : Δερβενακίων 1                                           ΠΡΟΣ: ΜΜΕ 
Ταχ. Κώδ.      : 83 100                                                       
Πληροφορίες :
Τηλέφωνο      : 22733 50401                                           
FAX                : 22730 – 25444                          
Ε-mail             : ganti@samos.pvaigaion.gov.gr        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Την 1η Μαρτίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους απέστειλε επιστολή προς τους ελαιοτριβείς του Νομού, η οποία αναφέρει τα εξής: 

      
        Κύριοι,

         Η ελαιοκομική περίοδος, παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που υπήρχαν για τη χρονιά που διανύσαμε, έφτασε στο τέλος της.
Για να μπορέσω να σας ευχηθώ "και του χρόνου" και να είμαι σωστός απέναντι σε σας, το νόμο, και τον εαυτό μου, θέλω να σας υπενθυμίσω την υποχρέωση που έχετε σχετικά με την λύση του προβλήματος της διάθεσης των υγρών αποβλήτων και τη νόμιμη λειτουργία των ελαιοτριβείων σας.
Για φέτος, ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν και φρόντισαν να ταχτοποιήσουν το πρόβλημα, που χρόνια τώρα υπάρχει και αναπαράγεται χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια επίλυσής του παρά τις πολλαπλές συζητήσεις που είχαμε και τις υποσχέσεις από μέρους σας.
  Με την έναρξη λοιπόν της ελαιοκομικής περιόδου 2012-2013 θέλω να σας κάμω γνωστό, για μία ακόμη φορά, και όπως σας ενημέρωσα και σε κάθε συνάντησή μας από την έναρξη της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης τον Γενάρη του 2011, ότι δεν θα λειτουργήσει κανένα ελαιοτριβείο χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας η οποία προϋποθέτει και την τακτοποίηση της διάθεσης των υγρών αποβλήτων, άλλωστε αυτή είναι και η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία σας κοινοποιήθηκε με το με αριθμό πρωτ: οικ. 1552/17-11-2011 έγγραφο της Δ/νσης Ανάπτυξης.
   Για το λόγο αυτό, σας καλώ για τελευταία φορά να ενεργοποιηθείτε και να φροντίσετε να λύσετε το πρόβλημα που ταλαιπωρεί εσάς, τη διοίκηση και την τοπική κοινωνία έτσι ώστε να αποφύγουμε όσα βιώσαμε τη φετινή περίοδο, για να λειτουργείτε νόμιμα τις επιχειρήσεις σας και για να μη δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αναστάτωση (με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων σας) που όλοι απευχόμαστε.


  Ακόμα, σας καλώ να φροντίσετε να λυθεί το πρόβλημα της είσπραξης οποιουδήποτε επιπλέον ποσού από κάθε παραγωγό, πέραν αυτού του εκθλιπτικού δικαιώματος είτε σε αξία ανά χιλιόγραμμο εκθλιβομένου ελαιοκάρπου, είτε σε ποσοστό επί του παραγόμενου ελαιολάδου, και την ανάρτηση του τιμοκαταλόγου σε εμφανές σημείο του ελαιοτριβείου, όπως άλλωστε αυτό προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 126 της Αγορανομικής Διάταξης 7/2009, προς αποφυγή διοικητικού προστίμου σύμφωνα με τη παρ. 2 του άρθρου 38 του Αγορανομικού Κώδικα (ΝΔ 136/46) που ανέρχεται στο ποσό των 500,00 €, και ποινικής δίωξης σύμφωνα με τη παρ. 15 του άρθρου 30 του Αγορανομικού Κώδικα.
Για το συγκεκριμένο θέμα σας είχε ενημερώσει και το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης με το με αριθμό πρωτ. Γ/οικ. 1602 /28-11-2012 έγγραφό της, που όμως αγνοήσατε.
  Ευελπιστώ ότι στα πλαίσια της κατανόησης, της καλής συνεργασίας και πάνω απ’ όλα της νομιμότητας, θα φροντίσετε έστω και τώρα, και όσο ακόμα υπάρχει χρόνος (μεσολαβούν 6-7 μήνες), για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλη-μάτων μέχρι την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο.

                                                                      Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
        
                                                              ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου