Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγιου Κηρυκου για την Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ



Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ– ΠΑΣΟΚ– ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα μας με το νέο πακέτο μέτρων ύψους 13 δις που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας.

Ήδη έχουν έρθει τα πρώτα σημειώματα της εφορίας που καλούν να πληρώσουν ακόμα και άνθρωποι που είναι άνεργοι από το 2011, τα νέα χαράτσια της ΔΕΗ έχουν αρχίσει να αποστέλλονται και στην Ικαρία ενώ οι συνταξιούχοι κάθε μήνα παίρνουν όλο και μικρότερη σύνταξη. Τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, ενώ πάνω από τους μισούς επαγγελματίες δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ταυτόχρονα μέσω της υποχρηματοδότησης των δήμων δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων (Η χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 60%) με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος τα σχόλια του νησιού μας να μην μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη για την λειτουργία τους (Θέρμανση – γραφική ύλη, κλπ ), ενώ δυο εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου ακόμα οι μεταφορές των παιδιών μας είναι στον αέρα.

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο σαν ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης του λαού μας. Τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά και βασικά υλικά, η μη καταβολή οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς που έχει οδηγήσει στην διακοπή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους αναγκάζει άρρωστους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται επί ώρες σε ουρές και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

Σχεδιάζουν συγχώνευση νοσοκομείων που θα σημάνει την μείωση κλινών και τμημάτων, στα σχέδια τους είναι και το Γ.Ν – Κ.Υ Ικαρίας ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια απομονωμένη νησιωτική περιοχή (όπου αρχικά από τον Ιανουάριο ενοποιείται διοικητικά με αυτό της Σάμου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μετακινήσεις προσωπικού). Ακόμα προωθούν να μπει πλαφόν υγείας ανά ασφαλισμένο στα 1500 ευρώ που σημαίνει ότι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και με σοβαρές ασθένειες θα πρέπει να πληρώσουν ή να πεθάνουν.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει καμία στάση αναμονής από τον λαό μας

Η Λαϊκή Επιτροπή όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης του λαού της περιοχή μας πήρε πρωτοβουλίες με την οργάνωση κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ για τα χαράτσια, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για την υγειά, στον ΟΑΕΔ, οργάνωσε συγκεντρώσεις & συνελεύσεις και συνεχίζει πιο δυναμικά.

Για τον κάθε ένα από εμάς υπάρχουν δύο δρόμοι ή ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας ή ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα μας και της αντεπίθεσης

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό της περιοχής μας να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε όλη αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα καθώς και σε συμμετοχή στην Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία του Ευδήλου (12 το μεσημέρι)



Σεπτέμβριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου