Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συντονιστική Επιτροπή Παιδείας: Απεργιακές Κινητοποιήσεις

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σάμος 22/9/ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή γονιών μαθητών εκπαιδευτικών και εργαζομένων, στην κινητοποίηση που έγινε την Παρασκευή 21/9/2012 για:

· Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

· Εξασφάλιση της πρόσβασης στο σχολείο σε όλα τα παιδιά, με Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών και φοιτητών με ευθύνη του κράτους και με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα συγκοινωνιών.

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.

· Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων και αναπληρωτών. Κάλυψη των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με πλήρες ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.



Η μεγάλη συμμετοχή έφερε και το πρώτο αποτέλεσμα.

Έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και με την παρέμβαση της Συντονιστικής και όλων των φορέων, πάρθηκε απόφαση για διήμερο και επαναλαμβανόμενο κλείσιμο των σχολείων, ξεκινώντας την Τρίτη 25/9 και την Τετάρτη 26/9.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, και όλους τους φορείς να επιμείνουμε αγωνιστικά μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών αλλά και των άλλων προβλημάτων που οδηγούν στην υποβάθμιση της Δωρεάν και Δημόσιας Παιδείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, και όλους τους φορείς στο χώρο της Παιδείας

την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στην Πανελλαδική Γενική Απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 10.00 το πρωί.

Η Συντονιστική Επιτροπή Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου