Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου: Ανακοίνωση Για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ικαρίας

ΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου

nt.adedy.samou@gmail.com

Ανακοίνωση
 
Για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ικαρίας

Στις 12 Οκτωβρίου η Επιτροπή Ενοποιήσεων Δ.Ο.Υ. παρουσίασε, στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, το πόρισμά της για την κατάργηση 127 Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Δ.Ο.Υ. Ικαρίας.


Με το μέτρο αυτό, δεκάδες εργαζόμενοι, συνάδελφοι μας, που εργάζονται σήμερα στις καταργούμενες Δ.Ο.Υ. και που αντιμετωπίζονται σαν αριθμοί που πρέπει να μικρύνουν (δηλαδή ως στατιστικά σε καταστάσεις), θα ξεσπιτωθούν ή θα μείνουν χωρίς δουλειά με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επιπλέον, οι Ικαριώτες, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και με πρόσχημα το χρέος, θα ταλαιπωρούνται με πολυέξοδες μετακινήσεις προς τη Σάμο και τη μοναδική Δ.Ο.Υ. που θα απομείνει στο νομό, ύστερα κιόλας από την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καρλοβάσου, που ήδη μέχρι σήμερα έχει μεγενθύνει την ταλαιπωρία των Σαμιωτών.

Φυσικά κοροϊδία αποτελεί και η αντικατάσταση των καταργούμενων Δ.Ο.Υ. από κάποιο κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο απλώς θα ταλαιπωρεί τόσο τους πολίτες όσο και τον εργαζόμενο που θα απασχολείται σε αυτό, αφού εκεί θα διεκπεραιώνονται μόνο απλές συναλλαγές και για τις υπόλοιπες (θεώρηση στοιχείων, ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, κλπ) οι συναλλασσόμενοι να ταξιδεύουν στη Σάμο. Επιπρόσθετα, σε αυτή τη ταλαιπωρία πρέπει να τονιστεί ότι τα δρομολόγια μεταξύ των νησιών μας αραίωσαν, η ποιότητα των υπηρεσιών μετακίνησης υποβαθμίστηκε και το κόστος έχει εκτοξευθεί. Το μέτρο αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι όλα όσα λέγονται για ανάπτυξη των νησιών, νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική αποτελούν άθλιο εμπαιγμό.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει στον Σαμιώτικο και Ικαριώτικο λαό την απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης για την κατάργηση των 127 Δ.Ο.Υ. συνολικά και της Δ.Ο.Υ. Ικαρίας ειδικότερα. Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στις επόμενες μέρες για το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου