Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

ΕΣΑΚ – ΔΕΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την ανακοίνωση χωριστών συγκεντρώσεων από την παράταξη που ηγείται στα τρία σωματεία δημοσίων υπαλλήλων του νησιού μας (ΕΛΜΕ, υπαλλήλων ΔΟΥ και Δασκάλων – Νηπιαγωγών) έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Καμιά απόφαση δεν πάρθηκε από την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Σάμου που έγινε με τη συμμετοχή των 4 από τα 7 μέλη του την 1/11/12 στο Καρλόβασι, για συμμετοχή του σωματείου μας σε συγκέντρωση χωριστή από αυτές που μας καλούσαν το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο για την Απεργία 6 και 7 Νοέμβρη.

2. Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη παράταξη, γιατί, για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν την ΕΛΜΕ για παραταξιακούς λόγους καταστρατηγώντας κάθε έννοια λειτουργίας του Σωματείου μας.

3. Ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει μια «πρωτοβουλία» για σύσκεψη σωματείων, που όμως ήταν σύσκεψη παραταξιακή. Μετά έβγαλαν ανακοίνωση σωματείων με καταγγελίες και για ξεχωριστή συγκέντρωση, που όμως κανένα από αυτά τα σωματεία δεν έχει συνεδριάσει για να πάρει απόφαση. Μιλάνε για αυτονομία τη στιγμή που καπελώνουν και κομματικοποιούν τα 3 σωματεία.

4. Η διασπαστική τακτική των συνάξεων «πρωτοβουλίας» που συγκροτούνται πάντα από τη συγκεκριμένη παράταξη δυο τρεις μέρες πριν από κάθε Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία, έχουν ως μόνο στόχο την αντιΠΑΜΕ ενότητα χωρίς αιτήματα και με επιχειρήματα συντηρητικών δυνάμεων.

Από τα παραπάνω και μόνο προκύπτει ότι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός του Ταξικού Αγώνα με την ενίσχυση του Μετώπου όλων των Εργαζομένων του τόπου μας κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές κυβέρνησης Ευρωπαϊκής ένωσης και μονοπωλίων χωρίς δεξιές και «αριστερές» αυταπάτες!

Σάμος 5/11/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου