Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Διανομές Τροφίμων σε Άνεργους - Πολύτεκνους για το 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ



ΣΑΜΟΣ 5/2/2013

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤΟΚ.


ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ :Σάμος

ΤΑΧ.ΚΩΔ:83100

ΠΛΗΡ:

Χριστ.Σταματούλης– Χρήστος Καμπούρης

ΤΗΛ:2273353427 - 2273353422

FAX: 2273080406

E-MAIL: ch.stamatoulis@samos.pvaigaiou.gov.gr



ΠΡΟΣ:

Όπως πίνακας αποδεκτών


ΘΕΜΑ

Υποβολή δικαιολογητικών για δωρεάν διανομή τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης για το έτος 2013.


ΣΧΕΤ .

Κ.Υ.Α 22830/5-4-2011 .


Σας πληροφορούμε ότι και το 2013 θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα δωρεάς διανομής τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης , σε απόρους βάσει προγράμματος της Ε.Ε.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των φορέων υλοποίησης ( φορείς πίνακα αποδεκτών ) είναι η 1 Μαρτίου 2013 .

2. Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.

Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της Κ.Υ.Α. με αρ.22830/ 5-4-2011 , θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €. Το εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τους σχετικούς υπολογισμούς είναι το Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα του πίνακα Γ (ενδεικτικά : μισθωτές υπηρεσίες, έσοδα/ενοίκια από ακίνητα, έσοδα από γεωργικές επιχειρήσεις, κάθε άλλο εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό) του εκκαθαριστικού σημειώματος συν τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, συν τα ποσά που φορολογούνται με ειδικό τρόπο όπως οι κωδικοί 659-660 και 431-432 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Το εισόδημα των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 30 % για τη σύζυγο, 30% για το πρώτο και 30% για το δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, ενώ για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά προσαυξάνεται κατά 40%. Επιπλέον, το εισόδημα των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 50 % στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας .

Για την εκτίμηση του εισοδήματος των υποψηφίων τελικών δικαιούχων λαμβάνεται υπόψη το υποβληθέν θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής του προγράμματος, ήτοι για φέτος το αντίστοιχο του 2012.

3. Στην Υπηρεσία μας από 1-3-2013 από τους φορείς υλοποίησης μέσω των οποίων διανέμονται τα τρόφιμα στους απόρους , θα πρέπει να σταλούν τα παρακάτω :

Α . Αίτηση του φορέα υλοποίησης όπως το συνημμένο υπόδειγμα 1 με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στο άρθρο 2 παράγραφο 3 της σχετικής Κ.Υ.Α με αρ. 22830/5-4-2011 .

Εφιστούμε την προσοχή σας στο δικαιολογητικό ονομαστική κατάσταση τελικών δικαιούχων – απόρων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή όπως το συνημμένο υπόδειγμα 2

Β. Τα δικαιολογητικά των αιτήσεων συμμετοχής των τελικών δικαιούχων (απόρων ) τα οποία αναλυτικά περιγράφονται άρθρο 2 παράγραφο 3 της Κ.Υ.Α με αρ.22830/5-4-2011 , τα οποία είναι :

· Αίτηση του τελικού δικαιούχου για την συμμετοχή στο πρόγραμμα

· Υπεύθυνη δήλωση του Ν . 1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης

· Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου

· Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως στην περίπτωση οικογενειών ( άπορες , πολύτεκνες , τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες )

· Βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο στις περιπτώσεις που οι τελικοί δικαιούχοι υποβάλλουν την αίτηση μέσω του Δήμου

· Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής του προγράμματος

· Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας (Νοσοκομεία , Κέντρα Υγείας κ.λ.π. ) που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος ανάλογα με την σοβαρότητα του ( βαρύ , δυσίατο , ανίατο ) στις περιπτώσεις που οι τελικοί δικαιούχοι υποβάλλουν την αίτηση μέσω Συλλόγων ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.λ.π

Προς διευκόλυνσή σας , σας στέλνουμε την Κ.Υ.Α με αριθμό 22830/5-4-2011 .

Για κάθε απορία σας είμαστε στη διάθεσή σας για βοήθεια και επεξηγήσεις .



Συν. 


α)Υπόδειγμα 1 , υπόδειγμα 2 , υπεύθυνη δήλωση φορέα υλοποίησης

β) Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση τελικού δικαιούχου




Κατεβάστε Τα Δικαιολογητικά Εδώ

Ο ΠΡ/ΝΟΣ

α.α



Χρήστος Καμπούρης





ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΠΡΟΣ :

1. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ.

2. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Α. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΜΟΥ Β. ΕΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΑΜΟΥ Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ Δ. ΕΚΚΛΗΣ .ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ 3. ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ 4. ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 5. ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ

6. ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

7. ΔΗΜΟ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΚΟΙΝ:

1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ 3. ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

4. ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου