Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου Συνδικάτου Οικοδόμων

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

Ικαρία 1 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου

Η Διοίκηση του Συνδικάτου οικοδόμων Ικαρίας και Φούρνων, καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αναιτιολόγητη επίθεση, τους προπηλακισμούς καθώς και την βίαιη προσαγωγή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ από την ασφάλεια του Υπουργού Εργασίας όταν ζήτησε να συναντηθεί με τον Υπουργό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις αντεργατικές δηλώσεις του ότι, δηλαδή, το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων.

Στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων φτωχών αγροτών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας. Αφορά όλο το λαό γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ΕΕ.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 123 αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές που η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια, την Τρίτη 5 Φλεβάρη 2012.

Είμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών

Είμαστε μαζί τους, γιατί η πάλη τους ενάντια στο σχέδιο νόμου που προωθεί η συγκυβέρνηση με τους εφοπλιστές για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, σε πλοία και λιμάνια, είναι και δική μας υπόθεση.

Είμαστε μαζί τους, γιατί παλεύουν για τη δουλειά τους, για μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες τους, για ασφάλιση - γιατρούς και φάρμακα, για σύγχρονα πλοία, για να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για φτηνά εισιτήρια.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις ευαισθησίες του υπουργού της συγκυβέρνησης, «για την εύρυθμη και απρόσκοπτη» λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Έχουμε πείρα δεν μας ξεγελούν. Η επιχείρηση να ποινικοποιηθεί κάθε αγώνας των εργαζομένων θα πέσει στο κενό. Δεν θα περάσει.

Χαιρετίζει τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις του Καργιώτικου λαού για το πανάκριβο αγαθό της Υγείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ

Στην απεργία στις 8 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Κηρύκο .

Ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με της Σάμου.

Ενάντια στις συγχωνεύσεις ΔΟΥ, Παραρτημάτων του ΙΚΑ. ΕΛΤΑ.

Στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη.

Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο.



Για όλα τα παραπάνω:

Καλούμε του συναδέλφους , όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 8 και στις 20 Φλεβάρη.

Το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» που σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα περάσει.

Στην ταξική ενότητα και στους λαϊκούς αγώνες, να σπάσει η κυβέρνηση των μονοπωλίων τα μούτρα της.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.



Η διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου