Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Δελτίο Τύπου για την Απεργία στις 8-2-2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
(ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ)
ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και η Ε.Ε. στέλνουν την Υγεία του λαού «στον καιάδα», βουλιάζοντας μας στην εξαθλίωση! Με τις σφοδρές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία η κατάσταση γίνεται εκρηκτική, παράλληλα με την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις όλο και περισσότερο αυξημένες ανάγκες του λαού για δημόσια & δωρεάν Υγεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, βιώνοντας μαζί με όλους τους συναδέλφους τα σοβαρά προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων αποφάσισε να στηρίξει τις κινητοποιήσεις ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με αυτό της Σάμου ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία του Αγίου Κηρύκου 12:00 το μεσημέρι.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, εξακολουθώντας να υποστηρίζουμε το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο αγωνιζόμαστε για τα ζητήματα υγείας επιμένουμε στην θέση διεκδίκησης ενός αποκλειστικά δημόσιου – δωρεάν συστήματος υγείας πρόνοιας, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τονίζουμε και σήμερα ότι, υποστηρίζουμε την αυτοτελή λειτουργία των δομών υγείας στην επαρχία Ικαρίας μέσα από της διεκδικήσεις που έχουν την στήριξη δεκάδων φορέων των νησιών μας από το 2009. Γιατί ακόμα και αν διατηρηθεί η αυτοτελής λειτουργία των δομών υγείας στα νησιά μας, για εμάς είναι σοβαρό πρόβλημα επίσης το τι υπηρεσίες θα παρέχονται και πόσοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτές χωρίς αντίτιμο, και αυτό δεν διασφαλίζεται με αγώνα μόνο για «να μην συγχωνευτεί το νοσοκομείο». Επίσης τονίζουμε για μια ακόμα φόρα ότι η λειτουργία των δομών υγείας με τρόπο που θα διασφαλίζει της σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, ειδικά σήμερα δεν μπορούμε να μην τονίσουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη διεκδίκησης ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας – προνοίας που θα μπορεί να καλύψει της ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων εργαζόμενων που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς (ειδικά στον κλάδο μας), που θα αναστείλει την μετατροπή των υπηρεσιών υγείας σε εμπορεύσιμο είδος, που θα καταργήσει το 5ευρω σήμερα το 25ευρω αύριο, που δεν θα μας αναγκάζει να τρέχουμε σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές την ώρα της ανάγκης γιατί δεν θα μπορούμε να καλυφτούμε από της «δημοσιές» δομές οδηγώντας μας στον δανεισμό στην ελεημοσύνη .

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι ανεξάρτητα από τον εργασιακό χώρο που δουλεύει ο κάθε ένας από εμάς και την σχέση που μπορεί να έχει με τον εργοδότη του, η συμμετοχή στην απεργία στις 8 Φεβρουαρίου είναι καθήκον για κάθε ένα, απέναντι στον εαυτό μας και στα δικαιώματα μας, απέναντι στο μέλλον που θα προετοιμάσουμε για τα παιδιά μας .

Να αγωνιστούμε για την υγεία μας! Να αγωνιστούμε για τη ζωή μας ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

8 Φεβρουαρίου 2013 Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΣ & του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου